Skip Navigation Links

Milletvekili Karasayar, İTSO ziyaretinde Suriye olaylarına dikkat çekti

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İlçe Başkanı Uğur Feriz ve ilçe yönetim kurulu üyeleri İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eder

Gündem   A+a-

 
 
Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İlçe Başkanı Uğur Feriz ve ilçe yönetim kurulu üyeleri İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek şehrin ekonomik sorunları hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulundular.
 
Ziyarette İTSO Meclis Başkanı Mehmet Binbay, İTSO yönetim kurulu Başkanvekili Bülent Seküçoğlu ve İTSO yönetim kurulu üyeleri hazır bulundular.
 
Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren İTSO Meclis Başkanı Mehmet Binbay, bu tür ziyaretler her zaman gereklidir. Memleketimizin sorunlarını iletecek en yetkili mercide milletvekillerimizdir. Sağolsunlar zaman zaman vekillerimiz geliyorlar ve görüşüyoruz bu ziyarette önemli bir ziyaret. Bir kaç konuya değinmek istiyorum Suriye olayları nedeniyle bölgemizde büyük bir ekonomik durgunluk yaşanıyor. Piyasada bir durgunluk var. Küçük ve orta ölçekli esnaflarımız çok sıkıntı içerisinde. Bu bölgeye özel işletmenin bünyesine göre kredi verilirse cansuyu olur. Bu konuda destek bekliyoruz. Şu an piyasada yaprak kıpırdamıyor” dedi. Alış veriş merkezlerinin şehrin dışına taşınması ile ilgili sorunu gündeme tiren Binbay, “yeni alış veriş merkezleri açıldıkça, Hatay’ın bu potansiyeli kaldıramayacağını tahmin ediyoruz. Mevcut alış verişlerde esnaflar zaten kepenk kapatmaya başladı. Orta tabaka ve esnaflarda bu gelişmelerden olumsuz yönde etkiliyor” dedi,
 
 
Suriye olaylarına da değinen Binbay, “en yakın zamanda Suriye’de yaşanan olayların bitmesini temenni ediyoruz. Kardeş ve Müslüman ülkede yaşanan olaylara bizler de komşu ve Müslüman ülkeler olarak çok üzülüyoruz. Şehrimizdeki Tedaş ve bu gibi sorunlar var. Bu sorunlarla da zaten yakından ilgileniyorsunuz. Allah Razı olsun” dedi.
 
İTSO başkan vekili Bülent Seküçoğlu ise, Hatay’ın ekonomik yönden en büyük sorunun ise Suriye sorunu olduğunu belirterek, bu sorunun çözümü ve savaşın bir an önce bitmesini temenni ediyoruz” dedi.
 
Ak Parti Hatay milletvekili Orhan Karasayar ise, Ticaret odasından aldıkları 12 dosyadan 11’in yerine getirdiklerini belirterek, “Çözülemeyen il sorunu ile ilgili ise, Ülke genelinde hiçbir ilçeyi daha il yapmadık. Eğer böyle bir gelişme olursa İskenderun’da mutlaka il olacaktır. Suriye olaylarında bizler her zaman Suriye’nin yanında olduk. O ülkeyi kardeş ülke olarak gördük. Demokrasiye geçiş yolunda çok önemli adımlar atıldı ancak, her ne hikmetse Suriye’de Beşşar Esad kendi insanlarını öldürmeye başladı. Ne zaman kendi vatandaşını öldürmeye başladı o zaman bizim ile ilişkilerde kopma meydana geldi ve sorunlar yaşanmaya başladı. Burada farklı amaç ve emeller gütmeye çalışanlar var. Bizi savaşa sürüklemek isteyenler var. Bizim Suriye’deki vatandaşlarımızla kardeşlik bağımız var. Bu olayların en kısa zamanda en az zayiatla çözüleceğine inanıyoruz. Biz elimizden gelen tüm girişimlerimizi yaptık. Zulümle bir yere gidilemez. Artık orada bir demokrasinin gelmesi gerekir. O ülkedeki insanlarda artık özgürlük ve demokrasi istiyor. Hükümet olarak tüm dünya ülkeleri ile başbakanımız ve Diş işleri bakanımız görüştü ve bu savaşın barışçıl yönden bitmesi için girişimlerimiz oldu” dedi. Suriye’de yaşanan olayların özellikle sınır illerini ticari yönden olumsuz etkilediğine dikkat çeken milletvekili Karasayar, “ Bizim iş adamlarımız o bölgeye yatırım yapmaya başlamıştı. Bu savaş ortamının bitmesi ile ilişkilerimizin daha iyi olacağına inanıyorum ve hükümet olarak da bu yönde girişimlerimiz devam ediyor. Sadece Hatay değil, Gaziantep, Kilis Şanlıurfa ve sınır illeri de ekonomik yönden aynı sıkıntıları yaşıyor” ifadesini kullandı. Milletvekili Karasayar, zor durumda olan esnaflara yönelik girişimlerinin de olduğuna vurgu yaparak, “Esnafımıza kredi noktasında girişimlerimiz de var. Şehrimize devletin getireceği tüm hizmetleri getirdik. Tedaş konusu ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. İskenderun Limanının özelleşmesi ve yatırımların başlaması ile limanda hareketlilik başladı. Önümüzdeki günlerde Ro-ro seferleri başlıyor ve Mısır, Lübnan gibi ülkelere tırların gemi ile sevkıyatı yapılacak. Yapılacak bu seferlerle hem insan hem de tır sevkiyatı yapılacak. Her seferde 130 tır ve yolcu taşıması başlayacak. Bununla birlikte lojistik köy yapılması ile bölgeye çok büyük firmalar depo kuracak. Bölgemiz ticaret merkezi olacak. İskenderun Deniz taşımacılığı yönünden Dünyanın Ticaret Merkezi olacak. Amanoslara tünel açılması ile o bölgedeki 100 bin dekar alan sanayiye katılacak ve buraların merkezi Yine İskenderun olacak. Bu da İskenderun esnafına katkı sağlayacak. İş yerleri ile ilgili yeni düzenlemeler yapılacak. Bölgemizdeki pastayı büyütmeye çalışacağız. Bu pastayı hep beraber esnaflarımıza paylaştırmayı hedefliyoruz.
 
Alış veriş merkezlerinin şehrin dışına taşınması ile ilgili sorunu gündeme getiren Binbay, yeni alış veriş merkezleri açılıyor, Antakya’da 1 tane var ve 2 tane daha yapılması planlanıyor, İskenderun’da var ve 2 tane daha yapılması planlanıyor. Toplamda 6-7 alış veriş merkezi Hatay’ın potansiyelini kaldıramıyor. Mevcut esnaflar kepenk kapatmaya başladı. Orta tabaka ve esnaflarda bu gelişmelerden olumsuz yönde etkiliyor
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet