Skip Navigation Links

Adanalı Mobilyacılardan Dev İhracat

İstanbul Mobilya Fuarı 2015'e katılan 16 firma, toplam 1 milyon 315 bin dolarlık ihracat bağlantısı yaptı.

Adanalı Mobilyacılardan Dev İhracat

Adana   A+a-

Adana Ticaret Odası'nın (ATO) Meslek Komitelerine sağladığı desteklerden yararlanarak İstanbul Mobilya Fuarı 2015'e katılan 16 firma, toplam 1 milyon 315 bin dolarlık ihracat bağlantısı yaptı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, sağlanan fuar ve stant desteklerinin, Adana'nın ekonomik göstergelerine pozitif yansımalarda bulunmasının sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.
Adana Ticaret Odası'nın, üyelerinin ihracata yönelmesini sağlamak amacıyla uygulamaya koyduğu, "Fuar ve Stant Desteği" kentin ihracat rakamlarına yansımaya başladı. 27 Ocak-1 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleşen ve Türkiye'nin birinci dünyanın da üçüncü büyük organizasyonu olarak bilinen İstanbul Mobilya Fuarı'na, ATO desteklerinden yararlanan Yonca Mobilya, Sarus Mobilya, Adova Mobilya, Başak Koltuk, Çağ Mobilya, Cantan Tekstil, HSN Mobilya, Dimax Mobilya, Hevin Mobilya, Batmaz Mobilya, Yıldız Mobilya, Tunç Mobilya, Alyana Mobilya, Edina Yatak ve Evcim Mobilya'dan oluşan 16 üretici firma katıldı.
ATO Yönetim Kurulu Üyesi Emine Nargile ile Meslek Komitesi Üyesi Yücel Bayram'ın ATO üyesi firma stantlarını tek tek ziyaret ederek bilgi aldığı İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) süresince, 1 milyon 305 bin dolarlık ihracat bağlantısı yapıldığı belirtildi. Emine Nargile ATO'nun üyelerine sağladığı desteğin önemine değinirken, "Stantlarımızı Fas, Tunus, Filistin, Libya, Özbekistan, Azerbaycan, Yunanistan, Makedonya, Ürdün, Yemen, Irak, Arabistan, Türkmenistan, Cezayir, Slovakya, Katar, Dubai, Belçika, Kıbrıs, Rusya, Kazakistan, Dağıstan, Kosova, Tunus, Arnavutluk, Bulgaristan gibi ülkelerden yüzlerce toptan ve perakende alıcı ziyaret etmiş ve önemli miktarda ihracat bağlantısı sağlanmıştır. Mobilya sektörü olarak ATO'nun sağladığı destekleri en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefledik ve bunu da önemli ölçüde başardık" diye konuştu.
Fuar süresince İstanbul, Nevşehir, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Mardin, Konya, Aksaray, Kayseri, Trabzon, Elazığ, Van, Manisa, Samsun ve Konya'daki firmalardan ise 500 bin dolarlık sipariş alındığı belirtildi.
MOBİLYA SEKTÖRÜNDEN MENEVŞE'YE TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Adana Marangoz ve Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Yalçın Avcı ile İSMOB 2015'e katılan firma temsilcileri, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe'ye, sektöre sağlanan desteklerden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu. Avcı, "Adana mobilya sektörü, ulusal ve uluslararası fuar organizasyonlarına ne kadar fazla katılırsa, kent ekonomisi ve ihracata katkıları o denli fazla olacaktır. Bunun en somut örneği İSMOB 2015'tir. Firmalar ve şahsım adına sektöre fuar ve stant desteği sunan Adana Ticaret Odası'na teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
ATO Başkanı Atila Menevşe de, göreve geldiklerinden bu yana kent ihracatının nasıl artırılacağına ilişkin çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi. ATO'nun 2015 bütçesinden 1.3 trilyon liralık bölümünü üyelerin fuarlara katılarak ihracata yönelmeleri için ayırdıklarını da belirten Menevşe, "ATO olarak üyelerimizin sektörleriyle ilgili bilgi ve tecrübelerinin artırılması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda daha etkin ve aktif pay almalarının sağlanması amacıyla, Oda bütçesinde gösterilen azami sınırlar içinde ödenek ve finansman desteği sunmak amacıyla geçen yıl yürürlüğe koyduğumuz 'Meslek Grupları Destek Programı'mızı bu yıl da geliştirerek sürdürüyoruz. Bu kapsamda gerçekleşen İSMOB 2015 Fuarı'na katılan 16 firmamız 1 milyon 305 bin dolarlık ihracat bağlantısı yapmıştır. Oda kaynaklarının, kent ekonomisi ve ihracatının geliştirilmesi yönünde kullanılarak katma değer olarak yine kentimize döviz olarak dönmesini sağlayan mobilyacılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet