Skip Navigation Links

Sosyal Güvenlik Kurumundan Öğrencilere Anlamlı Seminer

ADANA'DA, SOSYAL GÜVENLİK KURUMU (SGK) YETKİLİLERİ LİSE ÖĞRENCİLERİNE SİGORTA SİSTEMLERİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA İLGİLİ SEMİNER VEREREK ÖĞRENCİLERİN

Sosyal Güvenlik Kurumundan Öğrencilere Anlamlı Seminer

Adana   A+a-

Adana'da, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yetkilileri lise öğrencilerine sigorta sistemleri ve kayıt dışı istihdamın ekonomiye ve çalışana neden olduğu zararlarla ilgili seminer vererek öğrencilerin sorularını cevapladı.
SGK İl Müdür Yardımcısı Ali Yıldız, Sosyal Güvenlik Denetmeni Celil Güngör ve Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Burcu Aydın'dan oluşan sunum ekibi, İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine 'Kayıt dışı istihdam' başlıklı seminer verdi.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Ali Yıldız, Türkiye'de sigorta sisteminin kanunsal gelişimini ve sağladıkları hizmetleri anlattı.
Burcu Aydın ise SGK ve Bağ-Kur'un çalışmalarından bahsederek öğrencilere faydalanabilecekleri haklardan söz etti. Sigortasız çalışmanın getirdiği zorluklara değinen Aydın, Anayasa ve 5510 sayılı kanun çerçevesinde sigortasız çalışmanın cezai yaptırımları olduğunu söyledi.
Kayıt dışı çalışanların ve ailelerinin sağlık hizmetlerinden faydalanamayacağına ve hastalandığında ücret ödeyeceği gibi yaşlandığında da emekli olamayacağına dikkat çeken Aydın, kayıt dışı işçi çalıştıran işletmelerin de haksız rekabete yol açtığını kaydetti.
SGK'nın sunduğu hizmetler için gelir elde etmesi gerektiğini ve kayıt dışı istihdamın ise bu dengeyi bozduğunu vurgulayan Burcu Aydın, şöyle devam etti:
"Kayıt altında çalışırsanız sizler devletin gelirleri artacağı için size sunacağı hizmetlerin de niteliği, kalitesi hatta ve hatta ileride alacağınız emekli maaşlarınız bile artacak bu nedenle çalışmalarımızın kayıt altında olmasına özen gösterelim. Günlük hayatta biz ne kadar bunu istesek de işsizlik nedeniyle bazen kayıt dışı mecbur kaldığınızı düşünebilirsiniz. Ama asla mecbur değilsiniz. Alo 170 ihbar hattımız var böyle çatışmalar gördüğünüz ya da maruz kaldığınız durumda kurumumuza ihbar etmeniz durumunda biz işverenle gerekli işlemleri yaparak sizlerin kayıt altına alınmasını sağlıyoruz."
Sunumun ardından ekip, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet