Skip Navigation Links

10 Yıl Sonra Gelen Tüp Bebek Sevince Boğdu.

Yaklaşık 10 yıldır evli olan Hasan ve Hamide çifti ; 10 yıldır çalmadık kapı bırakmadık.

10 Yıl Sonra Gelen Tüp Bebek Sevince Boğdu.

Gaziantep   A+a-

Gaziantep'in Yavuzeli ilçesine bağlı Aşağıhöcüklü Köyünde maddi durumları iyi olmayan Asi çifti, Yavuzeli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın desteği ile 2013 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında tüp bebek tedavisi görerek, erkek bebek sahibi oldular.
Yavuzeli ilçesine bağlı Aşağıhöcüklü Köyünde yaklaşık 10 yıldır evli olan ve çocukları olmayan Hasan ve Hamide Asi çifti, Kaymakamlığın verdiği destek ile tüp bebek tedavisi görerek bebek sahibi oldular.
2005 yılında Aşağıhöcüklü köyünde evlenen Asi çifti çocukları olamamasından dolayı yıllarca çalmadık kapı bırakmadı. Asi çiftine, Yavuzeli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın desteği ile 2013 yılında uygulanan proje kendilerine umut ışığı oldu. Yavuzeli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) verdiği destekle yol ve konaklama ücretleri karşılanan Asi çifti, İstanbul Acıbadem Hastanesi'ne giderek tüp bebek tedavisi gördü. Yaklaşık 1 yıl süren ve başarılı geçen tüp bebek tedavisinin ardından, Asi çiftinin 2,5 ay önce erkek bebekleri dünyaya geldi.
Sağlıklı olarak dünyaya gelen bebekleriyle Aşağıhöcüklü'ye dönen çift, ilk olarak SYDV'ye gelerek kendilerine yapılan yardım ve desteklerden dolayı yetkililere teşekkür etti.
Tüp bebek tedavisi sonucu erkek bebeği olan çiftin mutluluğuna ortak olmak için Yavuzeli Kaymakamı Ömer Faruk Güngen, ilçe Jandarma Komutanı Erhan Aykut, ilçe Müftüsü Abdullah Yıldırım ve (SYDV) Müdürü Yıldırım Karabay aileyi ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi.
Bebeği kucağına alan Kaymakam Güngen, bebek ile yakından ilgilendi. Kaymakam Güngen, "Çiftin bebekleri olması bizleri de çok sevindirdi, bu yüzden biz de onların sevinçlerine ortak olmak için buraya geldik, Allah analı babalı büyütsün" dedi.
Asi Çifti Erkek bebeklerinin ismini Sevran Umut Asi taktıklarını belirttiler.
10 yıl sonra çocuk sevincini yaşayan anne, Sevran Umut Asi bebeğin başından, bir an olsun ayrılmak istemediği gözlemlendi. Anne Hamide Asi duygularını şu şekilde dile getirdi:
"10 yıldır evliyim, çocuğum olmuyordu. Çalmadık kapı bırakmadık ve en son Kaymakamlığın desteği ile bebeğim oldu. Öncelikle bize yardım eden herkesten Allah razı olsun" dedi.
Baba Hasan Asi ise, "2005'ten bu yana evliyim ve çocuğum olmuyordu. Yıllardır evlat hasretiyle yaşıyordum. İmkanım el verdiği kadar tedavi gördük ve hiçbir sonuç göremedik. Artık maddi imkanım yetmediği için tedaviye son vermek zorunda kaldım. Artık umutlarımın tükendiğini düşünürken, Devletin böyle bir proje düzenlemesi sonucu ben de SYDV'ye başvurdum. Sağ olsunlar benden hiçbir yardımı esirgemeyip, sonuna kadar bize destek verdiler. Kayıt işlemleri yapıp hastaneyle görüşerek tedavi gününü belirttiler. Tedavi olumlu sonuç verdi ve Allah bize sağlıklı bir bebek verdi. Bu mutluluk anlatılmaz ancak yaşanır, bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak desteklerini bizlerden esirgemeyen Devlet yetkililerine teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun" ifadelerini kullandı.
Kaymakam Güngen ve beraberindekiler, ailenin çayını içtikten sonra kendilerine göz aydınlığı dileyerek evden ayrıldı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet