Skip Navigation Links

Merkez Camii Nisan'a Kaldı

İskenderun'da eksikliği büyük ölçüde hissedilen merkez camii yapımı MKÜ'den gelecek rapor doğrultusunda gündeme alınacak. Nisan ayında merkez camiinin

Gündem   A+a-


İskenderun’da eksikliği büyük ölçüde hissedilen merkez camii yapımı MKÜ’den gelecek rapor doğrultusunda gündeme alınacak. Nisan ayında merkez camiinin yapımı için oy birliğiyle karar çıkarılması bekleniyor.
İskenderun Belediye Meclisi gündemde bulunan maddeleri görüşmek üzere toplandı. Mart ayının ilk oturumu, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisin şüphesiz bir numaralı gündemini İskenderun’a yapılması planlanan merkez camii oluşturdu.
Gündemin altıncı sırasında bulunan merkez camii ile ilgili açıklama yapan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, MKÜ’den gelecek rapor doğrultusunda Nisan ayının gündemine alınacağını duyurdu. Bunun üzerine konu ile ilgili söz alan EDP meclis üyesi Ercüment Kimyon, merkez camiinin havaalanının içine kurulmasının yanlış olduğunu savundu. Yer seçiminin yanlış olduğunu belirten Kimyon, “Bu üniversitenin girişini çıkışını etkileyecek bir durum. Benim önerim merkez camii toplumun yaşadığı cemaatin çok daha yoğun olarak yaşadığı bir yerde olmasıdır. Lunaparkın olduğu yere camiyi inşa edebiliriz. Çünkü camilerin şehrin girişinde olması daha doğru olur kanaatindeyim” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Kamil Turan ise, önergenin asıl özü merkez ibadet yer olduğunu belirtti. Camiinin kurulması için araştırma yapılıp herkesin fikirlerinin alınması gerektiğinin altını çizen Turan, “Kent barışını sağlamak bizlerin işidir. Biz burada en doğru olanı bulmak zorundayız. Şehri gelişen bir yapısı var. Bütün alt yapılarının halledilmesi lazım” diye konuştu.
MHP adına söz alan grup başkanvekili Garip Şandır ise, havaalanının içine kurulmasının hiçbir sorun teşkil etmeyeceğini ifade etti. Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım” diyen Şandır, camii yapımının hiçbir partinin tekelinde olmadığını üniversiteye tahsis edilen yerin bir bölümüne yapılmasından hiçbir sakınca doğmayacağını kaydetti.
DP Meclis Üyesi Ali Kılıç Çirkin, bu camiinin mutlaka İskenderun’a kazandırılması gerektiğini ifade ederken konuya son noktayı koyan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek “Herkesin dine saygılı olması gerek. Bu aslında ibadet yeri ile birlikte kompleks olacak. Hangi ülke dine karşı çıkmışsı muvaffak olamamıştır. Biz İskenderun halkı için elimizden gelen her türlü çaba ve gayreti sergiliyoruz. Merkez camiini İskenderun’a kazandıracağız. Çünkü kentimizin buna ihtiyacı var” dedi. Başkan Civelek’in Nisan ayında tekrar gündeme gelmesi için oya sunduğu merkez camii yapımı oy birliğiyle kabul edildi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet