Skip Navigation Links

Van, Deprem Gerçeği

Vali Lekesiz, 'Deprem gerçeğine karşı, gerek bireyler, gerek kurumlar, gerekse tüm toplum olarak önceden hazırlıklı olmak büyük bir zorunluluktur' ded

Gündem   A+a-

Vali Lekesiz, “Deprem gerçeğine karşı, gerek bireyler, gerek kurumlar, gerekse tüm toplum olarak önceden hazırlıklı olmak büyük bir zorunluluktur” dedi.
İl İdare Şube Başkanları, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in başkanlığında, toplandı. Antakya Öğretmenevi toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve daire müdürleri katıldı. Toplantıda ‘Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’ kapsamında uygun proje başvuruları, ‘Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’ kapsamında uygun proje başvuruları gibi konular ele alındı.
Van deprem gerçeğini hatırlattı
Gündem maddelerine geçilmeden önce, Van’da yaşanan ve Milletimizi derinden yaralayan deprem konusuna değinen Vali Lekesiz, deprem gerçeğine karşı, gerek bireyler, gerek kurumlar, gerekse tüm toplum olarak önceden hazırlıklı olmanın zorunluluğuna değindi.
Van’da yaşanan felaketin, hepimize bir kez daha deprem gerçeğini hatırlattığını ifade eden Lekesiz, bu çerçevede muhtemel bir depreme karşı ilimizde yürütülen deprem hazırlığı çalışmalarına değindi.
Deprem felaketlerinin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Lekesiz, tüm kurum ve kuruluşlarımızın bu hususu tekrar gözden geçirmesini, herkesin bu konuda dersine iyi çalışması gerektiğini vurguladı.
 
Yaptığı konuşmada Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı konusuna da değinen Vali Lekesiz, ‘İlimizin, sahip olduğu güneşi, toprağı, iklimi karşısında 2010 yılı sonu itibarıyla elde edilen toplam tarımsal gelir 2 milyar 904 milyon lira. Biz biliyoruz ki, plan ile öngörülenler hayata geçerse, çalışmalarla bu rakam rahatlıkla daha üst seviyelere çıkarılabilir. Dünya böyle çalışıyor, doğru yere doğru ürün. Birkaç yıl içerisinde inşallah bu sonucu da alacağız. Bu konuda tüm kurum ve kuruluşlarımıza düşen yükümlülüklerin yerine getirilmesi gerekiyor. Kurumlarımızdan bu konuda hassasiyet bekliyorum” dedi.
 
Sunumlar gerçekleştirildi
Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçilen toplantıda, ‘Turizm Altyapısının Geliştirilmesi, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’ kapsamında uygun proje yapılması ve ‘Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’ konusunda ilgililer tarafından sunum gerçekleştirildi.
Toplantı, İl İdare Şube Başkanlarının dilek ve temennilerini iletmeleri ve fikir alışverişinde bulunmalarıyla devam etti.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet