Skip Navigation Links

Pozitif Enerji, Güvenirliliğinizi Arttırır

MAB Makine yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bulut, MKܒlü öğrencilere deneyimlerinden söz ederken,

Pozitif Enerji, Güvenirliliğinizi Arttırır

Ekonomi   A+a-

başarın anahtarlarından birinin pozitif enerji olduğuna vurgu yaparak, cesaretin de başarının yarısı olduğunu belirtti.

MAB makine Yönetim Kurulu Başkanı M. Ali Bulut, Mustafa Kemal Üniversitesi, Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezi ve Teknoloji Transfer Ofisi (MÜSİGEM TTO) Kariyer Merkezi veMekatronik Topluluğu büyük bir enerji ile  ‘Kalifiye Mühendisler İçin Kariyer Günleri’projesine konuk olarak öğrencilere seminer verdi.

MKÜ Mühendislik Fakültesi’nde birçok akademisyenin beğenisini kazanan projenin devamlılığı için MKÜ Mekatronik Topluluğu üye öğrencileri büyük bir heyecanla çalışıyor.

Mekatronik Topluluğu Danışman Hocası Yrd. Doç. Dr. Cuma Karakuş, MÜSİGEM TTO Kariyer Merkezi Sorumlusu Uzm. Müh. İremKaraaslan, Mekatronik Topluluğu Başkanı Furkan Güven ve Başkan Yardımcısı Ece Erden’in organize ettiği konferanslara öğrenciler yoğun ilgi göstermekte.

Sanayici Makina Mühendisi Mehmet Ali Bulut, sıfırdan başlayarak, nasıl kendi fabrikasını kurduğunu, bu yolda karşılaştığı zorlukları, çözüm yollarınıanlattı.

Verdiği konferansta, mezun olduğu dönemlerde mühendis sayısının az olmasından dolayı iş bulma imkanının daha fazla olduğuna dikkat çekerek “Bizim şanslı tarafımız mezun olduğumuz dönemde fazla üniversite yoktu. Bundan dolayı iş bulma imkanımız daha yüksekti. Siz biraz daha yarışmak zorundasınız. Ama bu bir handikap değildir. O zaman her ne kadar mühendis sayısı az ise işletme sayısı da düşüktü. Şimdi ise fabrika sayısı çok daha fazla. 1988 yılında ilk kez girdiğim firmada yaklaşık 4.5 yıl bilfiil saha ve şantiye şefi olarak çalıştım. 1993 yılında da İskenderun’da kendi işyeri kurdum. İlk yaptığım iş İpragaz’a borulama hattı oldu. Ardından da Yazıcı Demir Çelik’in inşaatını gerçekleştirdik. Gerek özelleştirme öncesi gerekse sonrasında İSDEMİR’de önemli projelere imza attık. Bizim ana iştigal alanımız küre tanklar, silindirik tanklar ve borulama olmasına rağmen, oksijen tesisleri ve çelik konstrüksiyon işlerini yaptık” dedi.

M. Ali Bulut, taşeronluğunu yaptıkları firmayla ABD, Finlandiya, Meksika ve Endonezya’da çalıştıklarını kaydederek, MMK Metalürji tesislerinin de inşaatında aktif olarak proje geliştirdiklerini anlattı. Yükselişinin şans mı yoksa yaptıkları işlerin referans haline gelmesi ve elde ettikleri güvenden mi kaynaklandığını bilemediğine işaret eden bulut, yatırımların da bahsederken şöyle konuştu:

“İş yaptıkça kapasite artıyor ve atölyeniz bir noktaya kadar site yetmiyor. O dönemlerde 500 m2’lik bir atölyede bu işleri yapıyorduk. Bir arkadaşla ortak olarak 7 dönümlük bir arazi alarak 2 dönümlük kapalı alanda faaliyetlerimizi sürdürmeye başladık. Bir süre sonra bu da yetmez oldu. Ne kadar yeriniz olursa o kadar iş gelir. Potansiyel sürekli artar, düşmez. Dörtyol’da 19 dönüm bir arazi alarak kapasiteyi arttırırken makine parkını da güçlendirdik. Buradaki kapalı alanımız 5 bin 400 m2. 3 milyon Tl’lik bir yatırım planladık. Bunun 2 milyon liralık kısmı makinelerdir. Gelecek olan iki makine bizim işlerimizi kolaylaştıracak. Aynı eleman sayısıyla şu anda aylık 700 ton olan kapasitemizi 1 bin 250 tona çıkartacak.”

Sektörde büyük olmak yetmediğinin altını çizen Mehmet Ali Bulut, geleceğin mühendislerine de başarının  reçetesini “Bunun yanında aldığınız işi çok hızlı bir şekilde tamamlamanız gerekiyor. İşi kaliteli ve ucuz yapmanız gerekiyor. Dürüst olacaksınız, hızlı olacaksınız ve pozitif olacaksınız. Çevreye pozitif enerji verirseniz size olan güven ortaya çıkar. Atakaş Grubu’nun işini önce taşeron, şimdi de müteahhit olarak üstlendik. Bu, bize duyulan güvenden kaynaklandı” şeklinde yazdı.

            Bulut, bu tür işlerde paranın önemli bir araç olmasına rağ3men cesaretin daha önemli olduğuna vurgu yaparken, fırıncının bir çocuğu olarak sektöre sıfır parayla girdiğini ve ortaya koyduğu ilkelerle bugünlere geldiğini sözlerine ekledi.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet