Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türkiye'de tüm adliye sarayları yenilenecek..

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''2002'den önce adalet hizmeti verilen binaların genel durumunun yılların ihmal edilmişliğinin izlerini taşıdığını, bu t

Gündem   A+a-

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''2002'den önce adalet hizmeti verilen binaların genel durumunun yılların ihmal edilmişliğinin izlerini taşıdığını, bu tarihten sonra yaptıkları çalışmalarla önemli oranda iyileşme sağladıklarını'' söyledi.

Bakan Ergin, Hatay Adalet Sarayı'nın temel atma törenindeki konuşmasında, mevcut adliye sarayının kullanım alanının 2 bin 234 metrekare, temelini attıkları yeni binanın ise 18 bin 253 metrekare kullanım alanına sahip olacağını, protokolde, binanın, 2011 yılının Mart ayında bitirilmesinin ön görülmesine rağmen 2010 yılının Aralık ayında teslim edilmesi konusunda yüklenici firmadan söz aldıklarını belirtti.
Ergin, 2002 yılından önce adliye saraylarının bakımsızlık ve fiziki yetersizlik nedeniyle yeterli hizmeti veremediğini, bu tarihten sonra yaptıkları çalışmalarla önemli oranda iyileşme sağladıklarını belirterek, şunları söyledi:

''2003 yılından itibaren 113 adliye sarayı inşaatı tamamlandı. Halen 24 adalet sarayı inşaatı sürüyor. 65 hizmet binası da proje aşamasında bulunuyor. Son 7 yılda yapılan ve halen devam eden adalet saraylarının metrekare miktarı 2002 yılının 4 katını bulmuştur. Bu binaların tamamını da özgün Türk mimarisine ve bulunduğu kentin dokusuna uygun yapmaktayız. İktidarımız döneminde İstanbul'un iki yakasına yapılan adliye binaları, 2002 yılına kadar yapılan tüm müstakil adliyelerin kapalı alanından fazladır. Birçok ilçede de yeni adliye binaları yapmaya devam ediyoruz.''
İktidara geldikleri günden bu yana yargı alanında önemli reform çalışmalarına imza attıklarını ifade eden Ergin, şunları kaydetti:
''Toplumun huzur ve barış içinde yaşayabilmesi, sosyal ve kültürel gelişmesini sürdürebilmesi, ancak eksiksiz ve zamanında işleyen, çağın ihtiyaçlarını karşılayan bir adalet sistemiyle mümkündür. Kamuoyunca çeşitli ortamlarda dile getirilen sorunlar, eksikler nedeniyle ülke gündemine gelen ve şikayet konusu olan yargı teşkilatı, artık sahip olduğu bilişim teknolojisinden, dünya standartlarındaki ceza infaz kurumlarıyla modern adalet saraylarına kadar birçok konuda başarılarıyla gündeme gelmektedir.
Adalet Bakanlığı, adalet hizmetlerinin sunulmasından siyasi olarak sorumlu bulunmaktadır. Hizmetin maddi anlamda sunumunda ise binalar ve bu binaların tefrişi ile donanımı ön plana çıkmaktadır. Bunun yanı sıra işlevsel binalar, vatandaşlarımızın hizmete ulaşmadaki kolaylık ve memnuniyetiyle yargı personelinin verimliliği açısından da büyük önem taşımaktadır.''
Bakan Ergin, ''yargının sorunlarının sadece fiziksel imkanlarla sınırlı ve tek başına Adalet Bakanlığının çözebileceği nitelikte olmadığını'' vurgulayarak, ''Sıkıntıları yargı mensupları, kamuoyu ve vatandaşlarla birlikte ortak akılla çözümleyeceğiz'' dedi.
Konuşmaların ardından, temel atma kurdelesi, Bakan Ergin, Vali Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, AK Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar ve Abdulhadi Kahya, CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, Baro Başkanı Sinan Akgöl tarafından kesildi.
Yeni Otogar yakınında Günyazı mevkisinde temeli atılan yeni adliye binası 9 kattan oluşuyor. Binada, 27 mahkeme salonu, 6 icra müdürlüğü, seçim kurulu başkanlığı, baro odaları ve 200 kişilik konferans salonu bulunacak.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar