Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Mersinde Kar Felakete Bir Hal Aldı

Mersin'in Erdemli ilçesinde, sahil beldelerinde yağan kar afete dönüştü.

Mersinde Kar Felakete Bir Hal Aldı

Yaşam   A+a-

Mersin'in Erdemli ilçesinde, sahil beldelerinde yağan kar afete dönüştü. Kar yağışı dolayısıyla göçen ahırlarda onlarca hayvan yaralandı, narenciye bahçeleri ile seralarda maddi hasar oluştu.
Kar yağışının afete dönüştüğü ilçede kriz masası oluşturan Erdemli Ziraat Odası, bahçesi, serası ve ahırları zarar gören çiftçilerin zararının belirlenmesi için çalışma başlattı. İlçeye bağlı eski beldelerden Tömük, Kargıpınarı, Çeşmeli ile köylerden Hacıhalilarpaç ve Elvanlı'da kar yağışı afete dönüştü. Çiftçilere ait ahırlarda göçükler oluştu. Göçük altında kalan onlarca hayvan yaralandı.
Çiftçilerden Ümmühan Göçmen, "Sığırlar göçen ahırın altında kalmış. Eniştem, ahırın bir tarafını kırdı, baktı ki üzerine göçecek hemen kaçtı. Komşular hep bir araya geldi de, hayvanları dışarı çıkardık" dedi.
Kar dolayısıyla gül serası göçen İshak Tura ise, "9,5 dönüm sarada 70 bin kök gülümüz vardı. Kar yağınca sera göçtü. Yaklaşık 600 bin lira maddi zararım var" diye konuştu.
Çiftçinin zararını yerinde tespit ettiklerini, narenciye bahçeleri, ahırlar ve seralarda hasar oluştuğunu ifade eden Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öğer, "Beklenmedik kar yağışından dolayı yüzde 90 oranında zarar var. Elimizden ne geliyorsa yapmak için yerinde tespit ediyoruz. Zarar haddinden fazla" dedi.
Oda Başkan Yardımcısı Ziraat Mühendisi Aşkın Şahin ise, "Allah'a dua ediyoruz bölgemize bir yağmur gelir. İçerisinde bulunduğumuz narenciye bahçesinde ve dallarda bulunan bu karlar biran önce erir. Şayet hava açılır da don meydana gelirse üreticilerimiz daha büyük zararla karşı karşıya gelebilir" diye konuştu.
Öte yandan, ilçenin Tömük mahallesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ağaçlar göçtü, bir çok tesisin çatıları göçtü. Ayakta duran tesislerin çatılarındaki kar ise itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla temizlendi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş