Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ağabeyide 2009 yılında evinin önünde silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti

Adana'da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden şahsın ağabeyi de ...

Ağabeyide 2009 yılında evinin önünde silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti

Yaşam   A+a-

Adana'da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden şahsın ağabeyinin de 2009 yılında evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybettiği ortaya çıktı.
Olay, Seyhan ilçesine bağlı Emek Mahallesi'nde 18 Şubat 2015 günü meydana geldi. İddiaya göre, Kovavezir İş Merkezi'nde iki kez başkanlık yapan Hasan Gökçe (45), saat 18.30'da işten çıkıp 01 DBK 88 plakalı otomobiliyle evine doğru yola çıktı. Emek Mahallesi'ndeki evinin önünde otomobili park eden Gökçe'ye kimliği belirsiz kişi ya da kişiler ateş etmeye başladı. Zanlı ya da zanlılar ise olay yerinden Bakım Yurdu Caddesi'ne yaya olarak kaçıp buradan bir otomobile binerek uzaklaştı. Silah seslerini duyup dışarı çıkan vatandaşlar Gökçe'yi kanlar içinde görünce hemen sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ambulansla Acıbadem Adana Hastanesi'ne kaldırılan Gökçe, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Gökçe'nin cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis saldırganların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.
"30 TEMMUZ 2011'DE SİLAHLI SALDIRIDAN KURTULDU"
Gökçe'nin Kocavezir İş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanıyken 30 Temmuz 2011 yılında iş merkezinin önünde silahlı saldırıya uğradağı ancak yarala almadan kurtulduğu öğrenildi. Gökçe o zaman saldırıdan yara almadan kurtulduktan sonra yaptığı açıklamada, "Abdülkerim A. ve arkadaşlarının tabancalı ve pompalı tüfekli saldırısına uğradım. Bana karşı silahla saldırılmasının ardından ben de pompalı tüfeğimle onlara ateş açtım. Onların açtığı ateşle 2 esnaf yaralandı. G.E. başkan olduktan sonra iş merkezindeki esnaflara baskı ve tehdit uygulayarak gelir elde etmeye çalıştı. Ben buna karşı çıktım. Onlar, yaptıkları yasa dışı işler nedeniyle yakalandıktan sonra esnaf da bizi yönetime getirdi. Ağabeyimin başkan seçilmesini içlerine sindiremeyerek tehdit ettiler" demişti.
"İŞ MERKEZİ BAŞKANININ AĞABEYİ DE AYNI YÖNTEMLE ÖLDÜRÜLMÜŞ"
Gökçe'nin 25 Şubat 2009 yılında Kocavezir İş Merkezi Başkanı olan ağabeyi Hikmet Gökçe'nin de evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Hasan Gökçe öldürülmeden önce yaptığı açıklamada "Ağabeyim uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Ağabeyimin ölümünün ardından ben başkanlığa getirildim. Şimdi de beni başkanlıktan uzaklaştırmak için bu tür olaylara başvuruyorlar" diye konuşmuştu.
Bu arada Hasan Gökçe'nin yeğeni, öldürülen Hikmet Gökçe'nin küçük oğlu Mustafa Gökçe'nin de 1 Ocak 2011'de İstiklal Mahallesi'ndeki evinin önünde babası gibi silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna 3 kurşun isabet eden Gökçe'nin Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alarak kurtulduğu ortaya çıktı.
Hasan Gökçe'nin cenazesi yapılan otopsinin ardından adli tıp kurumu morgundan alınarak Küçükoaba Mezarlığı'nda toprağa verildi. İki kardeşin öldürülmesine, 3 kişinin de yaralanmasına neden olan Kocavezir İş Merkezi Başkanlığı'nı ise şuan öldürülen 2 kişinin kardeşi Ahmet Gökçe yapıyor.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar