Skip Navigation Links

Kendi İşlerinin Patronu Olacaklar

Yüreğir Belediyesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)

Kendi İşlerinin Patronu Olacaklar

Yaşam   A+a-

Yüreğir Belediyesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile yürütülen proje kapsamında Yüreğir Kültür Merkezi'nde ilk etap 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' başladı. Başkan Çelikcan kursun ikinci gününde girişimci adayları ile bir araya gelerek başarı diledi.
Adana ekonomisine ve istihdama katkı sağlamak amacıyla KOSGEB ile yürütülen görüşmeler neticesinde yeni bir projeye imza atan Yüreğir Belediyesi, Yüreğir Kültür Merkezi'nde KOSGEB onaylı 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni başlattı. Proje kapsamında kendi işini kurmak isteyen girişimciye 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası faizsiz geri ödemeli banka kredisi olmak üzere 100 bin liralık destek verilecek.
10 gün sürecek ve toplamda 70 saat verilecek 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin ardından ilk etapta 30 girişimci kendi işini kurma imkanına kavuşacak. 70 saat eğitimi tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan adaylar daha sonra iş planlarını oluşturacaklar. İş planları KOSGEB tarafından kabul gördüğü takdirde ise 'Yeni Girişimci' desteği alacaklar. İlk etapta 30 kişi için başlatılan girişimcilik kursları KOSGEB ile yapılacak görüşmelerin ardından süreçle birlikte devam edecek.
BAŞKAN ÇELİKCAN: "GAYRETİNİZİ KUTLUYORUM"
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kursun ikinci gününde girişimci adayları ile bir araya gelerek başarı diledi. Girişimci adaylarına yaptığı kısa konuşmada her şeyi devletten beklemenin doğru olmadığını belirten Başkan Çelikcan, "Herkes devlet kapısına iş diye giderse devlet iş göremez sadece maaş öder pozisyonunda olur ki bunu geçmişte yaşadık. Uzun yıllar devlet memurluğu yaptım. Zamanımda 1 milyon kamu çalışanı varken şimdi bu rakam 3 milyona yaklaştı. Ve hala da talep var. Bugün birçok öğretmenimiz atanma bekliyor. Bir de gerçek var ki devletin personel giderlerini belli oranda tutması gerekiyor. Sizin bu gayretinizi kutluyorum. Girişimcilik derslerinden sonra inşallah güzel bir iş kurmanızı temenni ediyorum. Bir anlamda devletin yükünü de alıyorsunuz. Bu çorbada bir tuzumuz bulunursa ne mutlu bize" dedi.
BAŞKAN ÇELİKCAN'DAN 'MİKRO KREDİ' MÜJDESİ
Sosyal belediyecilik anlayışının artık günümüzün önemli bir olgusu olduğunu belirten Çelikcan, "Yol, altyapı, park, bahçe artık bunlar rutin bir belediyecilik anlayışı oldu. Özellikle 2005 yılından sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın da belediyeci olması hasebiyle belediye kanununda yapılan değişiklerle kültürden sanata eğitimden her türlü faaliyete kadar belediyelerin hizmet yelpazesi genişledi. Yeter ki imkanlar el versin. Yüreğir Belediyesi ilk göreve geldiğimizde 47 milyon bütçesi olan 150 milyondan fazla borcu olan bir belediye idi şimdi hamdolsun yeterli değil ama 104 milyon bütçesi 45 milyona düşmüş bir borcu var. Bu iyileşme devam ettiği sürece belediye olarak bizlerde bütçeye ortak olacağımız bir havuzda mikro kredi sistemini getirmeyi düşünüyoruz. Mikro kredi sistemi daha çok ev kadınlarımıza yönelik olacak. Onlara da bu imkanı inşallah ileride kazandıracağız" şeklinde konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet