Skip Navigation Links

Kadın Örgütleri, Katliamlar Ve Şiddete Karşı Birleşti

Kadın kurumları ve bu alanda çalışan sivil toplum örgütü temsilcileri

Kadın Örgütleri, Katliamlar Ve Şiddete Karşı Birleşti

Kültür Sanat   A+a-

Mersin'de kadın kurumları ve bu alanda çalışan sivil toplum örgütü temsilcileri, kadın katliamları ve şiddete karşı bir araya geldi.
Akdeniz Belediyesi İŞTAR Kadın Danışmanlık Merkezi'nin çağrısıyla, kentteki kadın örgütlerinin temsilcileri, Mezitli ilçesinde bir araya geldi. Toplantıya Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe ve belediyenin kadın meclis üyeleri, İŞTAR çalışanları, kadın dernekleri temsilcileri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Toplantıda, Türkiye ve Mersin yerelinde meydana gelen kadın katliamları ve bu katliamların sebepleri tartışılırken, özellikle son dönemde hükümet yetkililerinin konuya ilişkin yaptığı açıklamalar ve kadına yönelik şiddeti önlemede geliştirilen politikalar ele alındı. Öte yandan hükümet politikalarına karşılık, kadın örgütlerinin çalışmalarının geldiği düzey uzunca tartışıldı. Bu tartışma kapsamında, 'eril sistemin kadınlar üzerinde geliştirdikleri sıfatlara bağlı kalınarak kadın mücadelesinde parçalı bir duruşun ortaya çıktığı, kadın mücadelesinde de orta sınıf anlayışının gelişerek elitizmi beraberinde getirdiği, kadın mücadelesinin dar bir grup içerisinde kaldığı toplumsal zeminde yansımasını bulamadığı' yönünde tespitler ortaya konuldu.
Bu tespitlerle birlikte, özellikle Mersin yerelinde geçmişten bugüne kadın mücadelesinde önemli bir mesafe kat edildiği konusunda fikir birliği oluşurken, gelinen düzeyin anlamlı olduğu, gruplar arası çatışmadan ziyade, 'ortak mücadele hattı geliştirilmesi' isteği özellikle ve önemle vurgulandı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet