Skip Navigation Links

İSMMO 1. Olağan Kongresini Yaptı

İskenderun Serbest Muhasebeci mali Müşavirler tarafından gerçekleştirilen 1. olağan genel kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Gündem   A+a-


 
Serbest Muhasebeci Mali müşavirler Olağan genel kurulunu gerçekleştirdi
 
İskenderun Serbest Muhasebeci mali Müşavirler tarafından gerçekleştirilen 1. olağan genel kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi.
İsa Taş Toyota Plaza Düğün salonunda gerçekleştirilen olağan genel kuruluna Hatay Vergi Dairesi Başkanı Harun Dumlu,, Serbest muhasebeci Mali Müşavirler İstanbul Oda Başkanı Yahya Arıkan, Ankara Oda başkanı Mehmet Koç, Adana Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Nevzat Barak, Hatay Oda başkanı Abdullah Korkmaz, oda başkanları, serbest muhasebeci mali müşavirler ve davetliler katıldı.
Genel kurulda Divan Başkanlığı’nı; İstanbul SMMO Başkanı Yahya Arıkan yaparken, üyelikleri ise Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler İsmail Bıkmaz, Mevlüt Özer ile Cemil Cahit Başçı yaptılar.
 
Olağan genel kurulda konuşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası İstanbul Başkanı Yahya Arıkan, “İskenderun’ için temel düşüncem öncelikle il olmasını temenni ediyorum ve İl düzeyinde bir şehirde bunuyorsunuz. İskenderun’un meslek örgütlenmesinde hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. 23 Haziran’da hep birlikte meydanlardaydık. İskenderun yeni bir oda olmasına rağmen yeni binası var. Türkiye’nin dört bir tarafına baktığımızda meslektaşlarımızla daha ileriye gitmenin uğraşı içerisindeyiz.
Dünyada yeni dönem başlıyor. Bir değişim yaşıyoruz. Defter tutan bu camia şimdi oturduğu yerden beyanname gönderiyor. Biz yıllar önce kağıtlar kalkacağız diyorduk. Bunlarda hayal değil ve inşallah diyoruz ki fatura elektronik ortamında düz enlenecek ve muhasebe kayıtlarına da öyle geçecek” dedi.
Ardından söz alan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Alaaddin Özbülbül ise, “Bizler Akademik bir mesleğin mensupları olarak yıllardır kurum ve kuruluşların gerçek ve tüzel kişilerin devletle kurduğu vergi finans ilişkilerinde sistemin başrolü olduk. Bizler demokratik ve sivil bir örgütlenmenin mensupları olarak meslekte hem vicdani hem de hukuksal ağır sorumluluklarla gecemizi gündüzümüze katarak ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişiminde özellikle kayıt dışı ekonominin engellenmesinde elimizi taşın altına koyduk. Yıllarca vergilerin tamamlanmasında idarenin en güçlü görünmez eli olduk. Ekonomik krizlerde çözüm ortağı göründük. Refahın paylaşılmasında ise devletin yetim çocuğu olduk. İlk günden bu güne kadar önce meslek daha sonra odamız için özveride bulunduk” dedi.
Hatay Vergi Dairesi Başkanı Harun Dumlu ise, Artık masa yuvarlak oldu, hepimiz bulunduğumuz ilin ve ilçeye daha refah hizmet verebilmek için uğraşıyoruz. Bizler sizlerin sorunlarını biliyoruz ve farkındayız. Hepimiz bu ülkenin refah seviyesinin yükselmesi için çalışıyoruz” dedi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet