Skip Navigation Links

Hassa'yı Karış Karış Geziyor

Cuma Günlerini mahalle ziyaretlerine ayıran Hassa Kaymakamı Mustafa PALA,Sapanözü,Çınarbaşı ve Koruhüyük Mahallerini ziyaret etti.

Hassa'yı Karış Karış Geziyor

Gündem   A+a-

İlk önce Sapanözü Mahallesinde halkla buluşan Kaymakam Mustafa PALA,burada halkla sohbet ederek, sorunlarını dinledi.Muhtar Mehmet Gazel’den mahallenin sorunları hakkında bilgi alarak,mahalle konağı,mera ve ilk yağmurlarda taşkın olan yerleri gezerek,yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Sapanözü Mahallesinden sonra Çınarbaşı’na geçen Kaymakam Mustafa PALA,

Çınarbaşı İlkokulu’nda Muhtar Halil Kurt,öğretmenler ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Burada;

Mahallenin içme suyu,imam ihtiyacı,okulun kaloriferi,meralar,hazine arazilerinin durumu ve işgalinin önlenmesi,sürü sahiplerinin ekili arazilere zarar vermemeleri,arazi sahiplerinin tapu dışı yerleri işgal etmemeleri ve sürülerin geçiş yolları ve ayrıca DSİ ‘ye ait kanal yollarının durumları görüşüldü.

     Okuldaki öğrencilere de kitap dağıtan ve su kanallarında da incelemelerde bulunan Kaymakam Mustafa PALA,buradan Koruhüyük mahallesine geçerek,

Koruhüyük İlkokulu’nda, Muhtar Ömer Kurt ,öğretmenler ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Mahalle halkında kısa bir bilgi veren Muhtar Ömer Kurt;

Koruhüyük Mahallesine çok amaçlı bir sosyal tesisin yapılması,okulun yatırım programına alınması,Yarımaktepe mevkiinde bulunan zeytinliklerin de ,K.Maraş Menzelet Barajı programına dahil edilmesi ve damlama sisteminin kurulması,zeytin hasat günlerinde bölgede avcılığın yasaklanması,meraların yabancı sürü sahiplerine kiralanmaması,hazine arazilerinin kiralanması ve ecri misil fiyatlarının bölgesel olarak ayarlanması konularını dile getirdi.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve iş-kur başvurularının da görüşüldüğü,Koruhüyük ziyaretinden sonra Akbez’de ticari faaliyet gösteren İş adamı Hasan Şimşek’in ofisine geçildi.

Hassa Şimşek tarafından Akbez Pınarbaşı Mevkiine 140 dekarlık alana yapılması planlanan mesire alanı projesi hakkında bilgi alan ve taslak projeyi inceleyen Hassa Kaymakamımız Mustafa PALA;

“Hassa’nın gelişmesi ve güzelleşmesi adına yapılan projeleri destek olacaklarını,belirtti.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet