Skip Navigation Links

Vefa Borcumu Ödemek İstiyorum..

Siyaset sahnesine hızlı bir giriş yapan Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Avukat İlhami Boşça,

Vefa Borcumu Ödemek İstiyorum.. Web
TV

Politika   A+a-

bugüne kadar elde ettiği tüm kazanım ve tecrübelerini halkın yararına kullanmak arzusuyla aday olduğunu söyledi.

Avukatlık mesleğinin doğası gereği insanların hayatlarının içinde bir parça olmanın avantajını dile getiren Avukat İlhami Boşça, doğup büyüdüğü, çalışıp kazandığı ve de kazandıklarını toplumuyla paylaştığı İskenderun’a vefa borcunu ödemek isteğini ifade etti.

Siyasetin hizmet için bir araç olduğunu belirten Avukat İlhami Boşça, “Siyaseti biz hizmetin bir aracı olarak  görüyoruz, amaç olarak görmüyoruz.  Siyaset, bugüne kadar yapmış olduğumuz mesleki faaliyetti.  Bir siyasi örgüt içerisinde bir siyasi parti içerisinde daha etkin bir biçimde kuralların uygulayıcısı değil de yeri geldiği zaman kural koyucusu olarak ve asıl başarının da yapılması gerekenin de bu olduğunu düşündüğümüz için yani uzun zamanda mesleki anlamda yürüttüğümüz faaliyeti de bugün siyasi arenada da yapıp bölge insanını da biraz daha faydalı olmaktı.” Dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye’nin sigortası ve genel seçimlerde iktidarı halkla buluşturacak parti olduğunu belirten Avukat İlhami Boşça, “Doğma büyüme İskenderunluyum, mesleki faaliyetimi de bu şehirde yürütüyorum.  Ekmeğimi İskenderun'da kazanıyorum kazandığımı da bu şehirde harcıyorum. Paylaşımcı, insanları seven bölgesini seven, bölgedeki insanlara hizmet etmeyi seven ve bununla gurur duyan bir İskenderun gönüllüsüyüm. 15 yıldır İskenderun'da Avukatlık mesleki faaliyetimi yürütüyorum.  Mesleğimiz dolayısıyla insan ilişkileri, insanlar arası ilişkiler, insanların kamuyla olan ilişkileri, insanların çevreyle olan ilişkileri , insanların birbirleriyle olan ilişkileri, doğal olarak mesleğimizin bir konusu.  Bu mesleği yapıp da bu ilişkilere duyarsız kalmak mümkün değil. Böyle sosyal bir mesleğin içerisinde bir takım olumsuzluklar hukuka aykırılıklar ve bunların insanların yaşamlarına olan etkileri, hepsini birarada düşündüğümüz vakit, bunun çözümünün siyasetten geçtiğini insanlar rahat bir şekilde anlıyor.  Bugün İskenderun'da içmiş olduğumuz suyun soluduğumuz havanın  kalitesi dahi siyasetten geçiyor. İyi bir şekilde siyaset yapılıyorsa, doğru siyaset yapılıyorsa, yerinde siyaset yapılıyorsa, bu kadar etkili bir konumun içerisinde yer almamak buna kayıtsız kalmak bir bölge insanı olaraktan bir bölge sever olaraktan tabi ki İlhami Boşça'nın da kayıtsız kalamayacağı gerçeklerden biridir. Siyaseti biz hizmetin bir aracı olarak  görüyoruz, amaç olarak görmüyoruz.  Siyaset, bugüne kadar yapmış olduğumuz mesleki faaliyetti.  Bir siyasi örgüt içerisinde bir siyasi parti içerisinde daha etkin bir biçimde kuralların uygulayıcısı değil de yeri geldiği zaman kuralları koyucusu olarak ve asıl başarının da yapılması gerekenin de bu olduğunu düşündüğümüz için yani uzun zamanda mesleki anlamda yürüttüğümüz faaliyeti de bugün siyasi arenada da yapıp bölge insanını da biraz daha faydalı olmaktı düşüncemiz.” Dedi.

Abacılı Yörük Türkmen Derneği başkanlığına getirilmesi ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Avukat İlhami Boşça, 45 bin civarı bir nüfus yoğunluğu ile büyük bir akraba topluluğuna hitap eden ABADER’de başkanlık yapmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek şöyle konuştu: “ABADER'i kamuoyu da yakından çok iyi tanıyor. ABADER bölgenin en iddaalı, en büyük, en kurumsal derneklerinden ve sivil toplum kuruluşlarından bir tanesidir. Memleketimizin insanları, bölgemizin insanları, doğum büyüdüğümüz coğrafyanın insanları kendilerini bu dernek altında daha iyi ifade etmeye başladılar. Birarada yaşama duygusunu bizim dernek altında biraz daha ileriye taşıdık. 45 bin kişiye aşkın nüfusumuz var. Böyle kalabalık bir aileyi yönetmek takdir edersiniz ki kolay bir şey değil. ABADER son dönemde özellikle başkanlık görevini teslim aldığım değerli dostum Yeminli Mali Müşavir Davut Taşdelen Bey de sağolsun derneğimizi çok güzel bir yere getirdi. Öyle bir insandan görevi devralmak bizim için onur verici. İnşallah derneği bir adım daha ileri taşıyacağız. Biz derneğimizle gurur duyuyoruz, dernek üyelerimizle gurur duyuyoruz. Özellikle bu oluşumun içerisinde yer almak, derneğin bugünlere gelmesinde çok büyük emeği olan büyüklerimiz var. Onların bizim şahsımıza göstermiş olduğu teveccühleri var.  Sağolsun bugün daha etkin bir biçimde kamuoyu önüne çıkmamıza böyle bir hareketin içinde yer almamıza,  bizi cesaretlendirmesine vesile oldu. O nedenle gurur duyduğumuz bir teşkilatımız.  İnşallah orada da güzel çalışmalar yapıyoruz, daha da ileriye taşıyacağız.”

Avukat İlhami BOŞÇA Kimdir ?

Iskenderun Merkezli Boşça Hukuk Bürosunda serbest Avukatlık faaliyetini yürüten İlhami Boşça 1978 Yılında doğmuştur. Bir memur çocuğu olması sebebiyle ilkokulu Anadolu'nun farklı şehirlerinde okumuş, lise tahsilini İskenderun'da, üniversite tahsilini de İstanbul Üniversite'si Hukuk Fakültesi'nde 2000 yılında başarı ile tamamlamıştır. Hatay Barosu bünyesine yapmış olduğu Avukatlık stajının ardından 2001 yılından bu yana kurucusu olduğu BOSCA Hukuk Bürosunda Hatay ve çevresinde özel ve tüzel pek çok kişi ve kuruma avukatlık ve danışmanlık hizmeti sunmaya devam etmektedir. Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilimdalında yüksek lisansını başarı ile tamamlayan Av.İlhami Boşça aynı Üniversite bünyesinde farklı bölümlerde uzun yıllar Hukuk derslerinde öğretim görevlisi olarak çalışmış ve pek çok öğrenci yetiştirmiştir. Hatay'da başarılı Avukatlık hizmetleri ile tanınan Boşça, gençlik yıllarından beri gönüllü olarak yer aldığı pek çok sivil toplum kuruşlarında başkanlık ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulunmuş, üyesi olduğu MHP İskenderun İlçe Başkalığında da bir dönem Yönetim Kurulu üyesi olarak yer almıştır. Şuan Hatay bölgesinin en büyük sivil toplum kuruluşlarından ABADER'in başkanlığını aktif olarak yürütmektedir. Bilgisi, birikimi ve edindiği deneyim ile ülke ve bölge sorunlarının çözümüne Hukukçu kişiliği ile katkı sağlayacağını düşünen Boşça 07.06.2015 tarihinde yapılacak 25.Dönem Milletvekilliği genel seçimlerde MHP Hatay Milletvekili A.Adayı olmuştur. Meslektaşı Av. Fatma Boşça ile evli olup iki çocuk babasıdır.

Vefa Borcumu Ödemek İstiyorum..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet