Skip Navigation Links

Eğitimciler İskenderun’da Haykırdı… Bardağı Taşıran Son Damla!

Ak Parti hükümetinin eğitim sistemini protesto etmek amacıyla Eğitim – Sen tarafından İskenderun’da tepki yürüyüşü gerçekleşti.

Eğitimciler İskenderun’da Haykırdı…  Bardağı Taşıran Son Damla! Web
TV

Gündem   A+a-

CHP’li Vekil Dudu’da Katıldı

Alevi dernekleri ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve bazı sivil toplum kuruluşlarının eşlik ettiği yürüyüş İskenderun Ulu Camii Caddesi üzerinden başladı. CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu’da partisi ile yürüyüşe katılım gösterdi. Aynı zamanda CHP’nin Hatay Milletvekili aday adayları Dr. Riyat Kırmızıoğlu, Kamil Turan, Ender Çolakoğlu, Ali Mutlu, Ali Aslan, Yılmaz Şahutoğlu ile İskenderun eski belediye başkanı Dr. Yusuf Civelek’te yürüyüşe destek veren isimler arasında yer aldılar.

Ünsal: 12 Eylül Darbeci Zihniyetinin Temsilcisi Oldular!

Davullar eşliğinde atılan slogan ve tepki ıslıklarıyla başlayan yürüyüş İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda son buldu. Eğitim – Sen İskenderun Şubesi adına açıklama yapan Mustafa Ünsal, Ak Parti iktidarının 12 Eylül darbeci zihniyetinin temsilcisi olduğunu savundu.

Egemen İdeolojiye Asla İzin Vermeyeceğiz…

19. Milli Eğitim şurasında alınan kararların bardağı taşıran son nokta olduğunu kaydeden Eğitim – Sen İskenderun Şube Başkanı Ünsal, şöyle konuştu: “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi zorunlu din dersinin, din ve vicdan özgürlüğünün ihlali olduğuna karar vermiş, ancak yargı kararlarına rağmen bugüne kadar gerekli adımlar atılmamıştır. Türkiye’de yıllardır okullarda zorunlu din derslerinde okutulan İslam’ın Sünni – Hanefi mezhebinin kurallarıdır. Bu nedenle bütün din ve inanışlar öğrencilere eşit mesafede tanıtılmamakta, bu durum okullarda özellikle Alevi ve gayri Müslim öğrencilere yönelik ayrımcı, dışlayıcı uygulamaların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Eğitim sistemi ve okulların tamamen siyasi tamamen iktidarın denetimine girmesine ve egemen ideolojiye teslim edilmesine asla izin vermeyeceğiz” Sona eren konuşmaların ardından yürüyüşe katılanlar davul eşliğinde halay çektiler.

Eğitimciler İskenderun’da Haykırdı…  Bardağı Taşıran Son Damla!  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet