Skip Navigation Links

EMO İskenderun'dan Örnek Seminer

EMO İskenderun Şube Başkanı Nazım Çulha: 'Akaryakıt dolum tesislerinde yanıcı ve patlayıcı maddelere göre elektrik tesisatı döşenmelidir

Gündem   A+a-

EMO İskenderun Şube Başkanı Nazım Çulha: “Akaryakıt dolum tesislerinde yanıcı ve patlayıcı maddelere göre elektrik tesisatı döşenmelidir” Seminere ilginin fazla olması nedeniyle Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, yapılan organizasyonu öve öve bitiremedi.

EMO İskenderun’dan Örnek Seminer
Elektrik Mühendisleri Odası İskenderun Şube Başkanlığı’nın düzenlediği yanıcı ve patlayıcı ortamlardaki elektrik tesisatları konu alan “EX-PROOF” semineri düzenlendi.
Elektrik Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği, son yılların en önemli organizasyonuna imza attı.
Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Mak ile İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yapıcı’nın sunum yaptıkları "Ex-Proof Elektrik Sistemleri " konulu seminer , Elektrik Mühendisleri’nden büyük ilgi gördü.
 

Elektrik Mühendisleri Odası İskenderun tarafından düzenlenen konferans İTSO toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Elektrik Mühendisleri Odası İskenderun Şube Başkanı Nazım Culha, Elektrik Mühendisleri Odası Adana Bölge Müdürü Mehmet Mak ve çok sayıda davetli katıldı.
Seminerde ilk olarak konuşan EMO İskenderun Şube Başkanı Nazım Çulha seminerlerin bölge yapısını, mesleki yoğunluğunu ve mevcut tesislerin özelliğini dikkate alarak yaptıklarını belirtti. Culha açıklamasında “Odamızın mesleki etkinlikler çerçevesinde düzenlenmekte olduğu seminerler kapsamında bu günkü seminerimizin konusu yanıcı ve patlayıcı ortamlardaki elektirik tesisatlarını konu alan “EX-PROOF” sistemidir. Seminer konularımızı seçerken bölgemizin yapısını, mesleki yoğunluğunu ve mevcut tesislerin özelliğini dikkate alarak seçiyoruz.
Bölgemizde çok sayıda akaryakıt dolum tesisleri bulunmaktadır. Bu yoğunluğu dikkate alarak bu tesislerde yanıcı ve patlayıcı maddelere göre elektrik tesisatı yapılması gerekmektedir. İşte bu tesislerin işleneceği EX-PROOF konusunu arkadaşımızEMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yapıcı bizlere detayla anlatacaktır.
Özellikle bölgemizin enerji koridoru olarak ilan edilmesinden sonra elektrikle ilgili çok sayıda etkinlik yapma ihtiyacı duymaktayız. Maalesef elektrik tesislerinde yapılan eksik ve yanlış uygulamalar insanların canına malolmaktadır. Özellikle topraklama konusundaki uygulamada çok büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Bunu oda olarak yaptığımız topraklama ölçümünde ve kontrolünde görmekteyiz. Bu eksik ve yanlış uygulamalardan dolayı birçok insan hayatını kaybetmektedir. Bundan sonraki seminerlerimizi topraklama olarak seçmeyi düşünüyoruz. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
EMO İskenderun Şube Başkanı Nazım Çulha’nın konuşmasının ardından Murat Yapıcı katılımcılara slaytlar eşliğinde EX-PROOF hakkında bilgiler verdi.



 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet