Skip Navigation Links

Müjde üstüne müjde!

Arsuz Belediye Meclisi, ilçenin geleceğini şekillendiriyor

Müjde üstüne müjde!

Arsuz   A+a-

Arsuz Belediye Meclisi, Şubat ayı ilk toplantısında ilçenin geleceğiyle ilgili önemli kararlara imza attı.  Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha başkanlığında, Nardüzü Hizmet Binası’nda gerçekleşen toplantıda, belediye meclis üyelerinin daha önceki meclislerde olduğu gibi uyumlu çalışmaları dikkat çekti.

Gündem dışı konuşmalarda altyapı, yeni belediye hizmet binası, 20 metrelik çevre yolu, yeni Arsuz Köprüsü, Zilli Çayı ile Höyük Köprüleri gibi önemli hizmetlerin müjdesini veren Arsuz Belediye Bakanı Nazım Culha, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın açıkladığı 166 projeden Arsuz’un payına düşen projelere de değindi.

1. Etap altyapı ihalesi yapıldı

Arpaderesi, Büyükdere, Cırtıman, Harlısu, Karaağaç, Karahüseyinli, Karapelit, Kışla, Kozaklı, Müftüler, Nardüzü, Nergizlik ve Pirinçlik’i de içerisine alan 552,55 km. birinci etap altyapı ihalesinin 20 Ocak’ta yapıldığı müjdesini veren Başkan Nazım Culha, yeni Arsuz Köprüsü ile Üçgüllük ve Madenli mahallelerini birbirine bağlayacak olan Zilli Çayı Köprüsü’nün zemin etüd sondaj çalışmaların başladığını belirterek, Höyük Köprüsü’nün de Acil Afet ihale yöntemiyle yaklaşık 20 güne kadar yapımına başlanacağını ifade etti.

Yeni hizmet binası Akçalı’da

Akçalı 496 Nolu parselde 45 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan yeni hizmet binasının, Arsuzlular’a yakışan bir şekilde, artan nüfus yoğunluğu da dikkate alınarak inşa edileceğini belirten Culha, sosyal tesisleri, yeşil alanları, parkları ve kafeteryası ile modern ve tasarımıyla da örnek bir hizmet binası yapacaklarını dile getirdi.

“Paramızı kuruşu kuruşuna koruyoruz”

Geçici olarak kiralanan şu anki hizmet binasının, 600 bin liraya kiralandığı şeklindeki spekülasyonlara da yanıt veren Başkan Nazım Culha, “Belediyemizin parasını kuruşu kuruşuna koruyoruz. Bizim sağa sola çarçur edecek paramız yok. Geçici olarak kiralanan hizmet binamız 3 yıllığına 600 bin lira değil, 135 bin lira + stopaj bedeliyle kiralandı. Daha sonra birkaç odaya daha ihtiyaç duyuldu. Yeni eklenen odalar da 10 bin liraya mal oldu. İsteyen herkes belediyemize gelerek kira sözleşmesini görebilir” diyerek, iddialara yanıt verdi.

Gündem maddeleri şöyle karara bağlandı:

1-İmar affından oluşan hisseli arsaların satışı ile ilgili İmar Komisyon Raporu oybirliğiyle kabul edildi.

2-Gayrimenkul satış komisyonuna Asil üye olarak Şevket Köybaşı, yedek üye olarak Yusuf Uyar seçildi.

3-Akçalı Mahallesi Akasya Caddesi üzerinde bulunan mülkiyeti belediyemize ait olan 10 dairenin geliri yeni hizmet binasında kullanılmak üzere oybirliğiyle kabul edildi.

4-Çevre koruma kontrol keşif ücretinin belirlenmesi ile ilgili Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğünün teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi.

5-Gökmeydan mıntıka 213 ada 1 nolu parselin Belediyemize bağışı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi oybirliğiyle kabul edildi.

6-Akçalı 469 nolu parselde belediye hizmet binası yapılacağından kamu yararı kararı alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi oybirliğiyle kabul edildi

7-Tarım arazilerinden alınacak ifraz ve tevhid harçlarının belirlenmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

Meclisin dördüncü ve yedinci maddesi komisyonun çalışmalarını tamamlamak üzere verilen aranın ardından gerçekleşen ikinci oturumda oybirliğiyle kabul edilirken, bir sonraki toplantının 3 Mart 2015 Salı günü saat:14.00’te Nardüzü Hizmet Binası’nda yapılması kararlaştırıldı.

 

arsuz icerik resim.jpg" style="width: 728px; height: 300px;" />

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet