Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun pazar esnafları haklarını aradı

İskenderun pazar esnafları yıllardır kendilerine kiralanan kapalı semt pazarı alanını, İstanbul sosyete pazarı esnaflarıyla paylaşacağını öğrenince ey

İskenderun pazar esnafları haklarını aradı

Ekonomi   A+a-

İskenderun Belediyesi Kapalı Semt Pazar Alanında yapılan eylem 1 Şubat akşamı saat 18:30 sularında gerçekleşti. Her şey İskenderun Belediyesi’nin Kapalı Semt Pazar Alanını İstanbul sosyete pazarı esnaflarına kiralamasının duyulmasıyla başladı. İskenderun Belediyesi’nin reklamı yapıp (billboard – raket – otobüs durakları) bir ay önceden halka duyurduğu “İstanbul Sosyete Pazarı” pazartesi (ilk gün 02.02.2015) günleri kapalı semt pazarı alanında tezgahlarını kuracakları söylendi. İskenderun’daki pazar esnafları ise pazar alanını kimseyle paylaşmak istemediklerini belirterek “İskenderun Belediyesi bizlere sormadan Gaziantep’teki İstanbul Sosyete Pazarı esnaflarına burayı kiralamış. Karşılığında da belirli bir miktar para alınmış. Buranın kirasını da, vergisini de, masraflarını da biz ödüyoruz. Odaya kaydımız var. Muhasebemiz tutuluyor. Yani kanun dışı hiçbir yanımız yok. Ama biz zaten evimize çok zor şartlar altında ekmek götüren insanlarız. Bizden şimdi pazar alanını şehir dışından gelen bir grup esnafla paylaşmamız isteniyor. Bu mümkün değil. Buradaki esnaflar ne yapacak. Çekini mi ödeyecek? Evine mi bakacak? Çocuğuna harçlık mı verecek? Belediye Başkanımızın daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yapılan bu yanlışın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. “ şeklinde konuştular.

                “Belediye Meclisi’nin haberi yok”

                İskenderun pazar esnafları:“seçim zamanı pazarlara gelip oy istiyorlardı. Şimdi ise yüzümüze bakılmıyor. Diğer Pazar yerlerimize çakıl taşı bile dökülmüyor. Bazı pazar yerlerimizde tuvaletimiz bile yok. Seçim zamanı söylenen ve yapılmayan vaatlerden vazgeçtik. Şimdi elimizdekinden olmak istemiyoruz. Buradaki Belediye Başkanını Gaziantep’teki pazarcılar seçmedi. Biz seçtik. Kendisini seçen esnafa bu yapılıyorsa bunda art niyet vardır. Biz sosyete pazarı istemiyoruz. Direneceğiz. Gerekirse sabaha kadar burada kalacağız. Ama sosyete pazarının açılmasına izin vermeyeceğiz. Çarşı esnafı da işin farkında değil birkaç hafta sonra çarşı esnafı da sinek avlayacak. Ama çok geç olacak. Sebze pazarı esnaflarımızda destek olarak geldiler. Bazıları daha yolda geliyorlar. Kimse yarın pazarlar da tezgâh kurmayacak. İskenderun Sebze Halinden mal almayacak. Bu olay açıklığa kavuşana kadar direnmeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandılar. Bazı esnaflar bu kiralama olayından İskenderun Belediye Meclisi’nin haberi olmadığını savundu. Kiralama karşılığından alınan bedelin bir kısmı İskenderunspor bütçesine geri kalan kısmı ise İskenderun Belediyesine verildiği de gelen bilgiler arasında.

              

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş