Skip Navigation Links

İskenderun'un Hayallerini Tek Tek Gerçekleştiriyoruz

Milletvekili Karasayar ile Başkan Seyfi Dingil Sanayi Esnafıyla Buluştu

İskenderun'un Hayallerini Tek Tek Gerçekleştiriyoruz

Politika   A+a-

Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ile Belediye Başkanı Seyfi Dingil sanayi esnafıyla buluştu. Ak Parti İlçe Başkanı Vedat Tosun ile Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyelerinin de katıldığı kahvaltılı toplantıya yaklaşık 150 kişilik esnaf grubu katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Ak Parti İlçe Başkanı Vedat Tosun, ‘Bende sanayi esnafıyım’ diyerek, “Unutmayalım ki büyük işletmelerin temeli buradan atıldı. O nedenle sanayi esnafını çok önemsiyoruz. Amaç, bir lokma yemekten ziyade sizlerle bir araya gelip dostça muhabbet edebilmek” dedi.

Daha sonra konuşan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, sanayiyi kalkındıracaklarını ifade ederek,“Bizlerin tek bir amacı var. Oda halkımızın hak ettiği hizmeti almasıdır. Sorunlar ancak ortak akıl ile çözülür. Sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ediyoruz. Kimseyi ayırt etmeden her bölgeye hizmet götürme telaşı içerindeyiz” dedi. Başkan Seyfi Dingil: “İskenderun Akdeniz’in parlayan yıldızı olacak. Çok büyük projelerimiz var. Hemen hemen hepsi bitti. Bütün problemleri beraber çözeceğiz. Çok yol kat ettik. İskenderun’u yaşam alanına çeviriyoruz. 4500 konut temelimizi Gültepe’de atacağız. Karayolları için imza kaldı. Amacımız İskenderun'u marka şehir yapmaktır. Amanos Tüneli projesine yeni yılın ilk çeyreğinde kazma vurulacak. Bu bölgede bir tane işsiz genç kalmayacak demektir. Bu proje İskenderun'un değil Türkiye'nin en önemli proje arasına girecektir. Birçok yeni işletme kurulacak" 

 

Ak parti olarak İskenderun’a kamu hizmetlerinin tamamının getirdiklerini ifade eden Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, “ Bizim iki hayalimiz vardı. Biri İl olmak, diğeri; İskenderun Üniversitesi’ni kurmaktı. İl olunca sadece bürokrasi artıyordu, bunun hiçbir katkısı olmuyor. Bize ‘projelerle gelin’ dediler. Biz de İskenderun’un en önemli sorunlarından biri olan üniversitenin kurulması için de çalışmalar yapıyoruz. Kurulacak olan İskenderun Üniversitesinde sanayi, teknolojik, ticarete ve üretime dayalı, yabancı dil ağırlıklı bunların yanında Arapça, Rusça, İngilizce başta olmak üzere diğer dillerin de bulunması gerektiğine inanıyorum.İskenderun Üniversitesinden mezun olan öğrenciler daha nitelikli, aranabilen ve alanında uzman yetiştirebilen nitelikli olması gerekir”dedi.

Karasayar, MKÜ Rektörü ile İskenderun Üniversitesi konusunu görüştüklerinin altını çizerek, Ankara düzeyinde de görüşmelerim oldu. Gerek Bakanlık, gerekse YÖK Başkanımız ile de görüştüm. Bu konuda elimiz güçlü. İnşallah İskenderun’a yakışır bir üniversitenin temellerini atmak için sanayicimiz, iş adamalarımız, hükümetimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte el ele vererek, İskenderun’un bir hayalini daha gerçekleştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Karasayar: “Eski Türkiye’nin sayfası AK Parti ile kapandı.  AK Parti milletinin hizmetkârı, umudu oldu. Türkiye’nin umudu arttıkça, gücü de aynı oranda arttı. 7 Haziran seçimleri ile aziz milletimiz yine umuduna sahip çıkacaktır” dedi.

 

Karasayar: “2015 yılıyla alakalı çok ciddi yatırım programları, şu anda bunların kararları verildi. İnşallah bir yıl içerisinde İskenderun’umuzda elektrik konusunda çok ciddi rahatlama olacak. Bir de İskenderun’umuzun diğer illere ve bölgelere göre hızlı gelişmesi, enerji ihtiyaçlarının çok fazla artması, özellikle soğuğun fazla olduğu anlarda klimalara fazla yüklenilmesi, geçici bu sıkıntıları, sorunları oluşturuyor. Şu anda çok çalışkan bir müdürümüz var işin başında, konuyla ilgili 24 saat çalışıyor. Kesinti sorun olduğu süreçlerde aynı zamanda biz, diğer ilçelerdeki ekipleri de takviye ediyoruz. Antakya’dan Kırıkhan’dan, Dörtyol’dan gelen ekiplerle sorunları en kısa zamanda çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 Elektrik tellerinin yer altına alındıktan sonra İskenderun’da sorun yaşatmayacaklarını sözlerine ekleyen Karasayar şunları kaydetti: “2015’de de ciddi yatırım programımız var. Şu anda bizim enerji sıkıntımız yok, bizim şebekelerden kaynaklanan sorunlarımız var. çok şükür enerji sıkıntımız olmaması da büyük bir güç. Otuz kırk yıl enerji şebekelerine hiç yatırım yapılmamış. Biz göreve geldiğimiz günden bugüne kadar şehirde birçok trafo değiştirdik. Telleri kalınlaştırdık. İlave direkler kondu, yine asgari şekilde elektrik sorunu yaşatacak duruma İskenderun’umuzu getirdik. Enerji hatlarının yer altına alınmasıyla köklü çözüm olacak, 30-40 yıl sorun yaşanmayacak” dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet