Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Toplu taşımacılığa UKOME merhem olacak!

Kent ulaşımını rahatlatacak olan Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Daire Başkanlığı işe Arsuz’dan başladı

Toplu taşımacılığa UKOME merhem olacak!

Arsuz   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) Daire Başkanlığı, Arsuz’da görev yapan toplu taşıma kooperatif başkanları ile toplu taşımacılıktaki sorunları masaya yatırdı.

Arsuz Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Hatay Büyükşehir Belediyesi UKOME Daire Başkanı Muhammet İkbal Polat, Trafik Hizmetleri Kara Ulaşım Şube Müdür Vekili Murat Dektaş ve Ulaşım Planlama ve Terminaller Şube Müdürü Nuri Baycan, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Başkan Yardımcısı Sedat Deveci, birim müdürleri ve kooperatif başkanları ile şoförler katıldı.

Arsuz sınırları içerisindeki karayolu toplu taşımacılığında ulaşımın istenilen düzeye gelmesi, sorunların tespiti ve bu sorunların giderilmesi için ileriye dönük adımların atılması için düzenlenen toplantıda Hatay Büyükşehir Belediyesi UKOME Daire Başkanı Muhammet İkbal Polat, toplu taşımacılık ile sadece Arsuz’da değil, Hatay’ın genelinde ciddi sıkıntılar olduğunu ifade etti.

Ön çalıştay Arsuz’da

Bütün büyükşehirlerin toplu taşımacılık konusunda kilitlenmiş durumda olduğunu ifade eden İkbal Polat, “Toplu taşımacılıktaki sorunları sahaya inerek tespit etmek amacıyla sizlerle beraberiz. Hatay genelindeki tüm ilçelerde kooperatif sayısı, araç sayısı, yolcu kapasitesi, yolcu sirkülâsyonu, saat başı taşınan yolcu sayısını optimize edip araç sayılarını yeniden belirleyeceğiz. Bu konuyla ilgili bir Ulaşım Master Planı hazırlıyoruz. Bu planın hazırlanmasında sizlerin fikirleri çok önemli. Araç ve yolcu kapasitesini belirledikten sonra da güzergâh belirleyeceğiz. Ulaşım Master Planı çerçevesinde sorunları çözüp, bu yaraya merhem olmak istiyoruz. Master Planı çerçevesinde ilimizde iki çalıştay gerçekleştireceğiz. Bu toplantıyı da ön bir çalıştay gibi düşünebilirsiniz” diyerek, UKOME’nin sorumlulukları ve görevleri hakkında bilgiler verdi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da ilçede 17 taşıma kooperatifi olduğunu belirterek,  ilçenin gelişimi açısından gerçekleştirilecek olan tüm projelerin içinde olabileceklerini söyledi. Toplantı, kooperatif başkanlarının sorunlarını dile getirmesinin ardından son buldu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar