Skip Navigation Links

Devşirme Adaylarla Bir Yere Varılamaz...

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini tüm hızıyla sürdüren CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Ali Mutlu

Devşirme Adaylarla Bir Yere Varılamaz...

Politika   A+a-

geçtiğimiz hafta da Hassa, Kumlu Payas’a, Reyhanlı ve Kırıkhan’da sürdürdü. Gittiği ilçelerde partililer tarafından olumlu tepki alarak karşılanan Ali Mutlu Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı olduğu tezini bir kez daha tekrarlayarak, AKP’nin faşist uygulamalarından kurtuluşlunun tek çaresi CHP’dir dedi.

            Gittiği her İlçe teşkilatında partililerin ön seçim istekleriyle karşılaşan Ali Mutlu, “Ön seçim olması gerektiğini en başından beri dile getirenlerdenim. Bu partiye emek verenlerle, emekliliğini geçirmek için koltuk peşine düşenlerin ayrıt edilmesinin en doğru yolu ön seçimdir” dedi.

            AKP iktidarının bir 12 Eylül ürünü olduğunu vurgulayan Ali Mutlu, “AKP 1980 cuntası ile kurulmuştur. 12 Eylül darbesinde 1800 kişi yurtdışına irtica etti. 650 bin kişi gözaltına alınıp işkencelerden geçti. Devlet memurları irtica edip adeta sürgüne gitti. Yeşil Kuşak projesinin hayata geçirilmesi için solcular ülke dışına gitmeye zorlandı. İşçi sendikaları, STK’lar cunta tarafından kapatılıp dış mihrakların da destekleriyle bugün ülkeyi yönetenler o dönemden eğitilmeye ve bu döneme hazırlanmaya başlandı. 910 km’lik sınırlarımız terör örgütlerinin yuvası haline gelmiş durumda. Atatürk’ün Yurtta Sulh Cihanda Sulh sözünü benimseyen bir politika izleyen Türkiye bugün terör örgütlerine yardım eden ve savaştan beslenen bir ülke algısı yaratıldı” dedi.

            Ülkeyi yönetenin Tayyip Erdoğan olduğunu Davutoğlu’nun ise onun yardımcısı olduğunu da belirten Ali Mutlu, “2015 yılında yapılacak seçimler tüm bu gerçekler göz önüne alındığında büyük önem taşıyor. AKP’den kurtulmanın yolu sol kadroları iş başına getirmekten geçiyor. Devşirme adaylarla bir yere varılamadığını görmeliyiz. Bunun en iyi örneği Yunanistan’dır. 16 yaşında bir öğrenci lideri kendisini sola adayarak, ülkedeki irili ufaklı sol partileri bir şemsiye altında toplayarak emperyalist güçlere rest çekerek son iktidarı dünyayla tanıştırdı. Bu ülkede de CHP bir limandır. Bu limana kimsesizleri, yoksulları, emekçileri alarak bu modeli uygulamak gerekmektedir. Cumhuriyetten yana tüm sol kadroları bir araya getirerek zeytin dalı modeliyle CHP’yi iktidara taşıyabiliriz. Ancak bu şekilde AKP’den kurtulabiliriz” dedi.

            CHP’de emek ve mücadele verenlerin iş başına gelmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Ali Mutlu, “Dünyada denenen zeytin dalı modeli varken, sağın artıklarıyla, emekli olduktan sonra bir de belediye başkanı veya milletvekili olayım diyenlerle iktidar olunamayacağını görmeliyiz. Sol ve sosyal devletin evrensel ilkelerini rehber edinmiş, yaşam biçimini halkın ve yoksulun sesi olacak kişilerle bu yola devam edilmelidir. Parti tabanının sesine kulak vererek, İl ve İlçe örgütlerinin görüşleri ve önerileri dikkate alınarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun başbakanlığında Türkiye’yi yeniden inşa edebiliriz” dedi.

            Gittiği ilçe teşkilatlarında parti tabanının ısrarla ön seçimden yana olduklarını da gören Ali Mutlu, Genel merkezin bu sese kulak vermesini beklediğini de sözlerine ekledi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet