Skip Navigation Links

Hassa'da Karne Heyecanı..

Hassa’da resmi erkan,öğrencilerin yarı yıl tatili karne heyecanına ortak oldular.

Hassa'da Karne Heyecanı..

Eğitim   A+a-

Hassa’da 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi ile birlikte öğrenciler karne sevinci yaşadı.
Hassa’daki sevincin bu yıl ki, adresi Hassa Atatürk İlkokulu oldu.
Hassa Atatürk İlkokulu bahçesinde düzenlenen yarıyıl sonu etkinliklerine;

 Hassa Kaymakamı Mustafa PALA, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman DEMİREL, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedirhan Umaç Hassa İlçe Emniyet Müdürü Murat ŞİMŞEK, Hassa Belediye Başkan Yardımcıları, Okul Müdürlerimiz,Öğretmenlerimiz, Öğrenciler ve Veliler katıldı.

 

     Hassa Kaymakamı Mustafa PALA,karne töreninde, öğrencilere ve velilerine önemli mesajlar verdiği konuşmasında;

“Büyük bir heyecan ve umutla başladığımız öğretim yılımızın birinci dönemini huzur içerisinde tamamlamış bulunmaktayız.  Hayatımızın her alanında olduğu gibi verdiğimiz emeklerin, yapılan fedakârlıkların sonucu olarak karnelerimizi alıyoruz. Ancak unutulmamalıdır ki alınan karne; sadece çocuklarımızın değil eğitim süreci içerisinde bulunan hepimizin genel bir değerlendirmesidir. Okullarımızda sadece öğrencilere değil aynı zamanda öğrenciyi etkileyen ve katkı sağlayan aileye ve bizlere de not verilmiş olmaktadır. Anne ve babalar karne notlarını değerlendirirken bu hususları da göz önünde bulundurmalıdırlar.

 

 Kıymetli Anne –Babalar;

Öğrencilerimiz bir dönemin meyvesi olarak gördükleri karnelerini alacaklar. Karne alındığı gün bazı öğrenciler sevinecek, bazı öğrenciler ise üzülecektir.

Ders notları düşük olan bir öğrenci için karneyle verilen mesajı iyi anlamak lazımdır. Bu mesaj,öğrencinin ders çalışmasında eksiklikleri olduğu, bilgiye ulaşmada sıkıntıları olduğu veya etkili ders çalışmadığı, ikinci dönem için hangi derse nasıl ve ne kadar çalışması gerektiğidir. Elbette bu mesaj sadece öğrencilere değil, velilere de verilmektedir.

Aileler, çocuklarının karne korkusunu yenmelerini sağlamak, istenmeyen bazı davranışların oluşmaması, hayatta ailesine ve vatanına faydalı, etkili ve kendine güvenen, çalışmanın en büyük erdem olduğunu bilen bireylerin yetişmesine gayret etmelidir.”dedi.

Etkinlik sonunda takdir ve teşekkür alan öğrencilere ;

Hassa Kaymakamı Mustafa PALA, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman DEMİREL ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedirhan Umaç ödüllerini verdi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet