Skip Navigation Links

İskenderun Belediyesi’nden Dev Adım…

Ulaşım’a Çözüm İçin Mastır Plan Çalıştayı Gerçekleşti

İskenderun Belediyesi’nden Dev Adım… Web
TV

Gündem   A+a-

İskenderun’da şehrin geleceğini yakından ilgilendiren ulaştırma mastır planı ile ilgili ilk çalıştay gerçekleştirildi. Emniyet mensuplarından İskenderun’da bulunan daire amirlerine, sivil toplum örgütü temsilcilerine kadar herkesin katılım gösterdiği çalıştay, belediye meclis salonunda gerçekleşti.
Dünyada ki 10 Kişiden Biri…
Ulaştırma eğitimini tamamlayan dünyada ilk 10 kişiden biri olan Devlet Planlama Teşkilat görevlisi ve Dünya Bankası Uzmanı Proje Müşaviri Prof. Dr. İsmail Okçay’ın sunumunu gerçekleştirdiği Ulaştırma Mastır Çalıştay’ında Hatay’da 2 önemli bölge olunduğuna dikkat çekildi. İskenderun ve Antakya’nın sorunlarının birbirinden çok farklı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. İsmail Okçay, raylı sistem ve deniz ulaşımı ile İskenderun’un ulaşımda ki farkına dikkat çekip sorunlarını dile getirdi.  
Çağın En Önemli Sorunu Ulaştırma
Devlet Planlama Teşkilat görevlisi ve Dünya Bankası Uzmanı Proje Müşaviri Prof. Dr. İsmail Okçay’ın sunum yaptığı Ulaştırma Mastır Plan Çalıştay’ında Okçay, çağın en önemli sorununun ‘Ulaştırma’ olduğuna dikkat çekti. İskenderun’da ulaştırma ana planının yapılması gerektiğini işaret eden Okçay, defalarca İskenderun’a geldiğini ifade edip kenti çok iyi tanıdığını söyledi. Okçay:“İskenderun ve Mersin limanlarının imar rehabilitasyon projelerinde defalarca İskenderun’a geldim. İskenderun Limanı’nın her geçen gün kapasitesinin arttırılması ve bunun bağlantı yollarının da entegre edilmesi gerekiyordu. Çağımızda ulaşım ikiye ayrılıyor. Kent içi ulaşım ve kent dışı ulaşım olmak üzere. Hatay’da 2 önemli bölge var. Amanoslarla deniz arasında ki bölge İskenderun bölgesi. Sorunları ise çok farklı. Antakya’da ki sorunlar ise daha farklı. Çünkü orada raylı sistem ve deniz ulaşımı yok. Kent içinde en önemli sorun ise kent içine büyük bir yığılma yapılmasıdır. Eski kent dokusunun korunması yeni kent dokusunun taşınması bunun içinde çağdaş kent anlayışında önce metro plan yapılır. Bu bölgenin önceden stratejik planının yapılması gerekiyordu. Hatay’da stratejik plan çalışmaları yapılmış bu plan çalışmalarına bağlı olarakta İskenderun ve yakın ilçelerle ilgili  Ulaştırma Ana Planı yapılması gerekiyor. Çünkü burada koridorlar belirlenir. Ama burada veri çok önemli. Ulaşım sektörünün gayri safi yurt içi hasılaya katma değeri, sektörel büyüme hızları, sermaye hasıla oranı gibi verilere ihtiyacı var” dedi. Ulaştırma sisteminin genel koordinatörlüğünü yapan Ekonomi, Yerel Yönetimler ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Derya Tüzen’de çalıştaya katılım gösteren herkese teşekkür etti.
Başkan Seyfi Dingil: İskenderun Türkiye’de Örnek Olacak
İskenderun’un gelecek vaat ettiğini ifade edip, yeni bir İskenderun’u inşa etmek için tüm yerel dinamiklerin kollarını sıvadığını kaydeden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’de İskenderun için hazırlanan projelerin kenti Türkiye’de örnek bir ilçe konumuna getireceğini söyledi.  

İskenderun Belediyesi’nden Dev Adım…  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet