Skip Navigation Links

Bilinmeyenleriyle Mustafa Kemal Atatürk

Gazeteci Nevzat Kurt 2. kitabını yayımladı

Bilinmeyenleriyle Mustafa Kemal Atatürk

Kültür Sanat   A+a-

Yıllarca İskenderun’da gazetecilik yapan ve Sarı Zeybek Gazetesi’nin imtiyaz sahibi olan Nevzat Kurt “Hatay 2000” kitabından sonra “Bilinmeyenleriyle Mustafa Kemal Atatürk” kitabını da piyasaya çıkardı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün görülmemiş fotoğrafları ve gündeme az gelmiş anılarından oluşan kitap hakkında görüşlerini aldığımız gazeteci-yazar Nevzat Kurt şunları söyledi :

“Günümüz gençliği Ata'mızı yeterince tanımamaktadır. Atatürk hakkındaki bilgiler okullarda öğretilenlerden öteye gidememekte ve aziz vatanımızın işgal altındayken nasıl, ne yokluklarla geri kazanıldığı yeterince bilinmemektedir.

Ata'sını gerektiği kadar tanımayan gençliğin de Atatürk sevgisini gelecek kuşaklara aktarması beklenemez.

Unutulmamalıdır ki; toplumlar, liderlerini her dönemde gelecek kuşaklara tanıtarak, sevdirerek, öğreterek ve yücelterek ayakta kalabilirler.

Bu amaçla gelecek kuşaklarımıza Ata'mızı tanıtmak, tanıtırken de sevdirmek amacıyla; gündeme az gelmiş anılarını ve ender görülmüş fotoğraflarını çeşitli kaynaklardan derleyerek toparladım ve elinizde olan bu kitabı yayımladım...

Büyük bir Atatürk sevgisi ve hayranlığıyla oluşturulan bu kitap, yaklaşık yirmi                  yıl süren bir araştırmanın ve yıllarca fotoğraf arşivinin ürünü olarak ortaya çıkmıştır.

Ve bilinmelidir ki; düşmanlarına, takiyyecilere, döneklere, mandacılara, yerli işbirlikçilerine, cumhuriyet kazanımlarına kalleşlik edenlere inat; tam bağımsız bir Türkiye için, uygarlık yolunda hızla ilerlemek için bu vatanı ölüm pahasına kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü unutmayacağız, unutturmayacağız.

Kitabı oluşturma aşamamızda, fotoğraflar özenle taranıp zamanla bozulma ve yıpranmadan dolayı oluşan pürüzler çok dikkatli ve duyarlı bir çalışma ile temizlendi. Temizlenen fotoğraflar, derlenmesi yıllar alan anılarla, kronolojik bir sıra gözetilmeden eşleştirildi.

Toplam on kitap olarak çıkarmayı planladığımız serimizin bu ilk cildinin yayımlanmasında yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen gerçek bir Atatürkçü, lâik ve cumhuriyet aşığı olan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İskenderun Şubesi eski başkanı sayın Cemil Ugutmen'e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”

Kitabımın önsözünü Anayasa Mahkemesi eski başkanı Yekta Güngör Özden yazdı. Özden yazdığı önsözde özetle şu ifadelerde bulundu :

“Değişik kesimlerdeki kimi değerbilmezlerin sapkınlıklarının Ulusumuz derinden yaralayıp üzdüğü bir ortamda Nevzat KURT ile Selvi KÖKSAL’ın hazırladıkları “Bilinmeyenleri İle Mustafa Kemal Atatürk” adlı fotoğraflarla bezenen kitap çocuklarımıza, gençlerimize sevgi ve saygı konularında iyi örnekler veren bir kaynak, bir belgesel niteliğindedir. Türkiye’mizin ve Atatürk’ümüzün değerini bilmekte izlenen olumsuzlukları karşılayacak bir yapıttır.

Atatürk ve arkadaşlarının kazandırdıkları içinde en büyük yapı, gerçek bir halk demokrasisi ve eşitlikçi yurttaşlar düzeni lâik cumhuriyettir. Yalan-dolanla, gerçekdışı yakıştırmalar ve hepimize yönelik sayılacak saldırılarla partizanlık taşkınlıkları yanında sözde bilimsel sanlı kimi terbiye yoksunlarının yazıları ve konuşmaları günümüzde Atatürk’te birleşmenin, çoğalmanın ve büyümenin önemini ortaya koymaktadır.

Komutanlığı, devlet adamlığı, barışçı ve içtenlikli tutumu yabancı liderlerin, karşıtlarının bile övgüsünü almıştır. İngiltere Başbakanı Lloyd GEORGE’nin “Yüz yılda bir gelen adam bu kez Türk’lerde karşımıza çıktı” sözünden sonra Yunanistan Başbakanı Eleftherios VENİZELOS’un 12 Ocak 1934’de ayrıntılı ve övgü dolu bir gerekçeyle Nobel Barış Ödülü’ne aday göstermesi “Ne mutlu Türk’üm” diyen herkesi kıvrandıracak özgün birer örnektir.

Karşılaşmakla üzüldüğümüz değişik olumsuzlukları Atatürkçü anlayış ve Atatürk’e yaraşır çabalarıyla aşacağız. Günümüzdeki belirsizliklerle yüklü durumlar karşısında Atatürk’le ilgili her yapıt, bir kaynak, bir dayanak, bir ışık değerindedir. Ulusumuzun ve ülkemizin hiç batmayan güneşi olan ATATÜRK’ü kimi anılarıyla canlandırmışçasına, az görülmüş fotoğraflarıyla bizleri buluşturan bu güzel yapıtı kazandıran Nevzat KURT ve Selvi KÖKSAL’ı yürekten kutlayıp başarılarının artarak sürmesini, 10 kitaptan oluşacağını söyledikleri dizilerini tamamlamalarını dilerken, ATATÜRK’ümüzü en içten sevgi, saygı, bağlılık ve özlemle anıyor, emek ürünü kitabı değerbilir yurttaşlarımıza salık veriyorum.”

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet