Skip Navigation Links

Lise öğrencilerinden depremzedelere anlamlı yardım

Paşa Karaca Öğretmen Lisesi öğrencileri Van'daki depremzedelere gönderilmek üzere topladıkları malzemeleri Kızılay'a teslim etti.

Gündem   A+a-

 
Paşa Karaca Öğretmen Lisesi öğrencileri Van'daki depremzedelere gönderilmek üzere topladıkları malzemeleri Kızılay’a teslim etti.
Öğrenciler topladıkları battaniye, soba, su, olmak üzere çeşitli ev eşyalarını Kızılay aracına taşıdı. Paşa Karaca Öğretmen Lisesi 10-G öğrencilerinden Esma İrem Samur, “Van ve Erciş’te hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Okul öğrencileri olarak hep birlikte el ele vererek, topladığımız eşyaları ihtiyaç sahibi insanlara göndermenin onurunu yaşıyoruz. El birliği ile topladığımız eşyaları Kızılaya teslim ediyoruz. Bir organda meydana gelen rahatsızlık nasıl vücudumuzu etkiliyorsa. Biz de Van'daki vatandaşlarımızın sıkıntısını kendi sıkıntımız gördük ve yardım etmek istedik. Allah bir daha bu milletimize böylesi acıları göstermesin” dedi.
Paşa Karaca Öğretmen Lisesi edebiyat öğretmeni Erdal Orman yaptığı açıklamasında ise, “Öğrencilerimiz topladıkları malzemeyi Kızılaya teslim ediyorlar. Orada yaşayan insanlarda bizim kardeşimizdir. Türk halkı olarak Hep birlikte yardımlaşma ve dayanışma zamanı diyoruz ve bu yardımlarla Türk halkının ne kadar yardımsever bir millet olduğu bir kez daha ortaya çıkmaktadır” dedi.
10-C öğrencisi Abdulkadir Aktimur ise, “Öğrenci arkadaşlarımız ile Van ve Ercişte yaşayan ve zor durumda olan insanlara yardım etmenin hazzını yaşıyoruz. Zaman birlik zamanıdır. Onların sıkıntısı bizim sıkıntımızdır. Bu nedenle bizlerde öğrenci arkadaşlarımız ile yardım malzemelerini topladık” ifadesini kullandı.
Van’a gönderilecek yardım malzemelerini alan Kızılay yetkilileri ise, “İskenderun halkımız yardım noktasında oldukça duyarlı hareket ediyorlar. Toplanan yardımları düzenli bir şekilde gönderiyoruz” dediler.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet