Skip Navigation Links

Halen Atama Yapılmadı!

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 18.12.2014 tarihinde yaptığı müdür yardımcıları

Halen Atama Yapılmadı!

Eğitim   A+a-

görevlendirmesinin 29 Aralık’tan sonra yayınlanacağının belirtilmesi üzerine halen atamaların yapılamadığına dikkat çekti.

 

Haklı Çıkacağımızdan Şüpheniz Olmasın!

 

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bilindiği üzere Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü 18.12.2014 tarihinde Müdür Yardımcısı görevlendirme duyurusu yayınlanmıştır. Duyuru üzerine başvurular 29 Aralıktan sonra yayınlanacağı belirtilmiş ve 20.01.2015 tarihi itibariyle atamaların yapıldığı belirtilmektedir. Ancak ne hikmetse bu görevlendirmeler Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinden duyurulmamıştır.  Bu ise bizlere acaba gizili kapaklı yanlış işler mi yapıldı sorusunu aklımıza getirmektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından inha listelerinin gönderilmiştir. Bu listelerde yaptığımız incelemelerde onlarca öğretmenin okul müdürünce teklif edilmesine rağmen görevlendirilmesinin Hatay Valiliğince yapılmadığını tespit ettik. Yapılan bu işlem tamamen hukuksuzdur. Görevlendirilmesi yapılmayan kişiler yönetmeliğin ilgili maddelerindeki şartları taşımalarına rağmen, meslek hayatlarında sayısız başarılara imza atmalarına rağmen hukuksuz olarak şahsi kanaatler ve fişlemeler üzerine görevlendirilmedikleri bilgilerine ulaşmaktayız.  Ne acıdır ki, 28 Şubat, 12 Eylül dönemlerinde bile yaşanmayanlar artık, ileri demokrasinin olduğu ülkemizde yadırganmayan, sıradan işler gibi gösterilmek istenmektedir. İnsanların siyasi düşüncesi, felsefi inancı, çocuklarının eğitim gördüğü özel eğitim kurumlarına ve hatta mezhebine göre ayrımcılık yapılmaktadır. Hatay”ın ne kadar hassas yapısı olduğu gözden kaçırılmamalıdır. Bu konuyu kimse kaşımamalıdır. Öte yandan bu görevlendirmelerde kaymakam eşleri, ilçe milli eğitim müdürü eşleri, eski belediye başkanı eşleri, üst düzey subay eşleri,  istihbarat görevlilerinin eşleri, milletvekili yeğenleri ve yakın arkadaşlarının eşleri ve siyasi parti yöneticilerinin yakınlarının eşleri ise bu görevlendirmelerden aslan payını almışlardır. Bu kişilerin isimlerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü yayınlamasa da bizler göreve başlamalar yapıldıktan sonra kamuoyu ile paylaşarak deşifre edeceğiz. Milli Eğitim Müdürlüğü yasa ve yönetmeliklere göre yönetilmiyorsa, o zaman tam bir çiftlik olmuştur. Buradan İlçe Milli Eğitim Müdürlerini, İl Milli Eğitim Müdürünü, İlçe Kaymakamlarını ve Hatay Valisini görevini yapmaya davet ediyorum. Siyasi Partilerimizin milletvekillerini ve Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve yöneticilerini bu konuda kamuoyu oluşturmaya davet ediyorum. Bir linç kampanyası yürütülmektedir. Okullar başka kurumlara benzemez, çünkü bu yapılanlar her köye her mahalleye ve her semte sirayet edecektir. Okulların çalışma huzurunun bozulması, öğrencilerin ve velilerin de huzurunu bozacaktır.  Bu konuların hukuki takipçisi olacağız. Bu güne kadar söylediğimiz ve hukuka taşıdığımız her konuda haklı çıktık. Bu konuda da haklı çıkacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın, haksızlığa uğrayan tüm öğretmenlerimize kapımız açıktır”

 

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet