Skip Navigation Links

Muhteşem Konser

Antakya Defne Dostluk ve Barış Korosu Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Silifke Belediyesinin katkılarıyla Silifke’de muhteşem bir konser verdi.

Muhteşem Konser

Magazin   A+a-

Silifke Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen konsere Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve eşi Pakize Turgut, AAKD Başkanı Mehmet Karasu, CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

AAKD Başkanı Mehmet Karasu öncülüğünde kurulan Koro seslendirdiği eserlerle Türkiye’nin her rengini dinleyicilerle buluşturdu. Şef Azizcan Aytaç yönetimde sahne alan koro, Karadeniz’den Ege’ye kadar Anadolu’nun her renginin ezgilere döküldüğü konserde Silifkeli sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut yaptığı konuşmada AAKD Başkanı Mehmet Karasu ve ekibine teşekkür ederek “Birbirinden güzel türkü ve halk müziklerini bizim için seslendirdiler. İsmindende anlaşılacağı gibi Antakya Defne Barış ve Dostluk Korosu gittiği her yerde barışı, dostluğu ve kardeşliği vurgulamaya devam edecektir. Anadolu’nun her rengini bulabildiğimiz, türkü, sanat musikileri ve halk müzikleriyle insanın ruhunu okşayan koromuza çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

AAKD Başkanı Mehmet Karasu dernek bünyesinde kısa bir süre önce kurmuş oldukları Antakya-Defne Dostluk ve Barış Korosu’nun her geçen gün büyüdüğünü belirterek “Silifke’de konser vermekten büyük bir mutluluk duyduk. Bu konserimizin gerçekleşmesinde bize katkı sunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü savaş’a ve bizleri ağırlayan Silifke Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Turgut’a teşekkür ederiz.” dedi.

Oldukça neşeli ve coşkulu geçen konserin sonunda Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut AAKD Başkanı Mehmet Karasu ve etkinliğin gerçekleşmesinde emeği olan araştırmacı yazar Uğur Pişmanlık’a birer plaket ve çiçek takdim etti. AAKD Başkanı Karasu’da Başkan Turgut’a HBB Başkanı Savaş’ın selamlarını ileterek HBB’nin Plaketini takdim etti. Başkan Turgut gecenin anısına koro üyeleri ile hatıra fotoğrafı çekildi.

AAKD ÜYELERİ SİLİFKE KÜLTÜR TURU YAPTI

Ertesi gün AAKD üyeleri araştırmacı yazar Uğur Pişmanlık ve Silifke Belediyesi Kültür Müdürü Üstün Zaim’in rehberliğinde Silifke’de bir kültür turu gerçekleştirdi. AAKD üyelerinin Silifke turunun ilk durağı Silifke Kalesi oldu. Kente hakim bir tepeye kurulu olan kaleden Silifke ve Göksu’yu keyifle izledikten sonra, Tekir Anbarı Sarnıcı ve Justinyen Tapınağını gezen AAKD üyeleri ardından Silifke Müzesini hayranlıkla gezdiler. Öğle yemeği için verilen aradan sonra keşfedilen tarihi Aya Tekla Kilisesi ve Elaussa Sebaste Antik Kenti tüm görkemiyle herkesi büyüledi. Antik kentin tiyatrosunu gezen koro üyeleri böylesi güzel ve tarihi bir mekanda konser vermek istediklerini ifade etti.

AAKD üyeleri Silifke’de edebiyat, kültür ve sanatın nabzının attığı Halk Kitapevini ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette kitapevi sahibi yaşar bey Silifke’de edebiyat, kültür ve sanat alanında yapılan çalışmaları anlattı çay ve pasta ikramında bulundu.

AAKD Başkanı Mehmet Karasu ve üyeleri Mersin Tece’de yaşayan Hataylı ressam Nimet Sarıbay’ın resim sergisini gezdi. Sarıbay hemşehrilerini çay ve pasta ikramıyla ağırlayarak birbirinden güzel olan eserleri hakkında tek tek bilgiler verdi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet