Skip Navigation Links

Motosiklet Sahipleri Dikkat!!!

Kask takmayan ehliyete olmayana ceza yağarken, belgeleri olmayan veya eksikleri görülen motosikletler de toplanıyor.

Gündem   A+a-

 
Kask takmayan ehliyete olmayana ceza yağarken, belgeleri olmayan veya eksikleri görülen motosikletler de toplanıyor.
 
İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri şehir trafiğini düzenlemek ve caddelerdeki akışı aksatan unsurları ortadan kaldırmak için yoğun çalışma yürütüyor.
Motosikletlere yönelik uygulamalarına uzun süredir devam eden Trafik Polisi ekipleri, ehliyetsiz ve kasksız motosiklet sürücülere ceza işlemi uygularken, kanunlara uygun olmayan motosikletleri de topladılar.
Caddelerde yapılan uygulamada birçok polis ekibinin görev yaptığı gözlenirken, şehir içinde tehlikeli şekilde seyreden motosiklet sürücülerine de göz açtırılmadığı gözlendi.
 
Elektirikli Bisiklet Kullanmayın
 
 
Ehliyet ve ruhsat istenmemesinin yanı sıra tasarruflu olması nedeniyle son aylarda kullanımı yaygınlaşan elektrikli bisikletlerle ilgili yeni bir düzenlemeye gidildiği, bu kapsamda sürücülerinin ehliyet sahibi olma zorunluluğu getirildiği bildirildi.
Hatay Emniyet Müdürülüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünden, yapılan yazılı açıklamada, çevre dostu taşıt olarak bilinen elektrikli bisikletlerin, ehliyet ve ruhsat istenmemesinin yanı sıra tasarruflu olması nedeniyle kentte büyük rağbet gördüğü belirtildi.
Açıklamada, ancak trafikte çocuk yaştakilerin bilinçsiz elektrikli bisiklet kullanımı, kural ihlalleri ve meydana gelen kazalarla ilgili yoğun şikayetler alınması üzerine yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.
Açıklamada şu bilgilere yer verildi:
''Elektrikli bisiklet kullanımı yeni düzenlemeler getirildi. Bundan böyle A1 sınıfı sürücü belgesi kullanılması gerekiyor. Sürücü belgesi olmayanlar hakkında 600 TL adli para cezası uygulanacak, ayrıca araç sahibine de 290 TL idari para cezası tatbik edilecek.''
Açıklamada, elektrikli bisiklet sürücülerinin motosiklet kullanıcıları gibi kask takmalarının da zorunluğu hale getirildiği bildirilerek, kasksız sürücülere 66 TL idari para cezası uygulanacağı kaydedildi.
 
 
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet