Skip Navigation Links

Fatih Tosyalı Güven Tazeledi

Hatay’da 7. yılını dolduran MÜSİAD Hatay Şubesi, genel kurulunu gerçekleştirdi,

Fatih Tosyalı Güven Tazeledi

Ekonomi   A+a-

    Başkan M. Fatih Tosyalı güven tazeledi. MÜSİAD, ülkemizde ve bölgemizde ekonomi ve istihdama katkısının yanına sosyal sorumlulukları da ekleyerek birçok başarılı çalışmanın altına imzasını attı;

 

    MÜSİAD çalışıyor, Hatay kalkınıyor!

 

   Ülkemizin ve bölgemizin kalkınması noktasında el birliğiyle çalışan MÜSİAD Hatay Şubesi, 7. Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Bu güne kadar bölgemizin her türlü sorun ve sıkıntılarına büyük katkıda bulunan MÜSİAD Hatay Şubesi yönetim kurulu, başarılı çalışmaların altına imza atan M. Fatih Tosyalı ile yola devam kararı aldı.

 

   İskenderun Yalı Restaurant’ta gerçekleştirilen genel kurul, MÜSİAD Hatay Şubesi’ni tanıtan sinevizyon gösterimi ile başladı. Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Hatay Şube Başkanı M. Fatih Tosyalı,  11 Haziran 2007 de kuruluşunu, 04 Ocak 2008’de ise açılışını gerçekleştirdikleri MÜSİAD Hatay Şubesi’nin başarılarla dolu 7.yılını geride bıraktığını belirtti.

 

   YÖNETİME TEŞEKKÜR ETTİ

   Şube faaliyetlerine başlayalı 7 yıl gibi bir süre olmasına rağmen tüzükte belirtilen amaç ve hizmetler doğrultusunda başarılı ve önemli birçok organizasyona, çalışmaya imza atmanın haklı gurur ve hazzını hep birlikte yaşadıklarını vurgulayan Başkan Tosyalı, “ Buradan memnuniyetle ifade etmek isterim ki bu çalışmalarda desteklerini ve gayretlerini esirgemeyen tüm üyelerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu manada 2013-2014 yıllarında şubemiz açısından bölgemize ve ülkemize değer kattığımız sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan başarılı birçok çalışmada bulunduğumuz önemli bir dönemimiz olmuştur” diye konuştu.

 

   ‘FAALİYETLERİMİZE HİÇ DURMADAN DEVAM ETTİK’

   Konuşmasında 2013 – 2014 yıllarında yapmış oldukları faaliyetlerden de bahseden MÜSİAD Hatay Şube Başkanı M. Fatih Tosyalı, Yönetim kurulu ve sektör kurulları komisyon toplantılarımız,  Dost meclisi ve bilgilendirme toplantılarımız belirli aralıklarla gerçekleştirilmiştir. Çeşitli zamanlarda ilimiz Mülki erkanlarına ve Sivil toplum örgütlerine ziyaretlerde bulunarak karşılıklı görüş alış verişlerinde bulunduk. Yaklaşık 75 adet mülki erkân ve STK ziyareti gerçekleştirilmiştir. Bu ziyaretler kapsamında görüş alış verişlerinde bulunduğumuz DOĞAKA-KOSGEB-Ticaret il müdürlüğü gibi kurumların çalışmaları ve proje destekleri hakkında bilgilendirme ve eğitim seminerleri tertipledik. Çeşitli zamanlarda yapılan GİK’ler, sektörel toplantılar ve bölge istişare toplantıları vesilesi ile MÜSİAD Şubelerini ziyaret ederek görüş alışverişlerinde bulunduk.  03 Ocak 2013 ve 02 Ocak 2014 tarihlerinde Ekonomiden Sorumlu Bakan Ali Babacan ile Ekonomi değerlendirme toplantılarında bir araya geldik. 02 Aralık 2013 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Durmuş Yılmaz’ın katılımlarıyla ekonomi değerlendirmeleri programı düzenledik. Adalet Bakanımız, Maliye Bakanımız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız, Sanayi ve Ticaret Bakanımız gibi isimleri ilimizde ağırlayarak bilgi ve görüşlerinden, üyelerimizin ve bölge sanayicilerimizin istifade etmelerini sağladık. 14-16 Şubat 2014 tarihlerinde ev sahipliğimizde yaklaşık 700 MÜSİAD’lı iş adamının katılımıyla 84. Genel İdare Kurulu toplantısını gerçekleştirdik. Büyümenin sistematiği konulu son derece önemli Çalıştay’a ev sahipliği yaptık ve sektörel iş görüşmelerinin yapıldığı toplantılar gerçekleştirdik” dedi. 

 

   ‘SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZ OLMAZSA OLMAZIMIZDIR’

   Sosyal sorumluluk projelerine de değinin Başkan Tosyalı, “İskenderun’da Gönül Elçiliği Projesi’nde yer aldık. İskenderun Kaymakamlığı koordinesinde gerçekleştirilen ve sponsor olduğumuz bebek seti projesi Kaymakamlık Sosyal markette devam etmektedir.  Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine sponsor olunmuştur. 6 İlçe kaymakamlıklarımızın Sosyal vakıfları vasıtasıyla ve üyelerimizin tespit ettiği ihtiyaç sahibi ailelere yaklaşık 7500’ün üzerinde Ramazan erzak paketi dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Belirli kriterler doğrultusunda ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine 2 yılda yaklaşık 250000 TL burs yardımlarımız gerçekleştirilmiştir ve devam etmektedir. Bölge sanayici ve iş adamlarını, bürokratlarını ve ihtiyaç sahibi aileleri bir araya getirerek Ramazan ayı ruhunu doyasıya yaşatmaya çalıştığımız iftar programları gerçekleştirdik. 14 Şubat 2014 tarihinde MÜSİAD genel merkez yönetimi ile beraber Suriyeli mültecilere gıda ve yiyecek yardımı gerçekleştirdik” şeklinde konuştu. 

 

   ‘AYNI HEYECANLA YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ’

    Tüm bu çalışmalar ışığında MÜSİAD Genel merkezi yönetiminin derneğe duyduğu güvenle, Şube Yönetim Kurulu ve üyelerin destekleri ile aynı şevk ve heyecanla faaliyetlerine bundan sonrada devam edeceğine inancının tam olduğunu kaydeden Başkan Tosyalı, konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MÜSİAD’a bakış açısı tanımlamalarını dile getirerek bitirdi;

 

   “MÜSİAD için İnsan, Önce müşteri, önce tüketici, önce çalışan değil. MÜSİAD için insan önce insandır, eşrefi mahlûkattır, yaratılmışların en şereflisidir.

   MÜSİAD için Ülke, büyük bir fabrika, büyük bir mağaza, bir tüketim arenası değil, her şeyden önce şehitlerimizin kanıyla sulanmış mübarek vatan toprağıdır.

    MÜSİAD için millet, bir para kaynağı, bir ekmek kaynağı, bir iş gücü yığını değil, Tarihin ve ecdadın şanlı mirasını omuzlarında taşıyan, kader birliği yapan, aynı ufka bakan kardeşler topluluğudur.

    MÜSİAD’ı Türkiye için değerli kılan işte ekonomiye, iktisada böyle farklı bir nazarla bakıyor olmasıdır.”

 

    ‘BAŞKAN TOSYALI SAYESİNDE MÜSİAD BÜYÜYOR’

    MÜSİAD Hatay Şube Başkanı M. Fatih Tosyalı’nın ardından konuşan İstanbul Hataylı İş Adamları Derneği Başkanı İbrahim Güder, Hatay’da MÜSİAD’ı kurma çalışmalarını severek kabul eden M. Fatih Tosyalı’nın o günden bu güne kadar büyük bir özveri ve fedakârca çalıştığını ifade etti. Güder, Başkan Tosyalı’nın MÜSİAD Hatay Şubesi’ni Türkiye’de en etkin ve faal bir noktaya taşıdığını kaydederek, bu üstün başarısından dolayı teşekkür etti.

 

    Konuşmaların ardından genel kurulun son bölümünde ise, MÜSİAD Hatay Şubesi’ne yeni katılan üyeler Nuri Çevik, Abdulcabbar Arslan, Haki Sevimli, Mehmet Eroğlu, Yaşar Özer, Abdulkadir İnan, Vedat Ergünbaş, Sercan Saçıkara ve Ferhat Aksoy’a, MÜSİAD Hatay şube Başkanı M. Fatih Tosyalı, İstanbul Hataylı İş Adamları Derneği Başkanı İbrahim Güder ve yönetim kurulu üyeleri tarafından rozetleri takıldı.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet