Skip Navigation Links

Davutoğlu'ndan İskenderun'a Müjde!

Başbakan Davutoğlu İskenderun'da en kısa sürede bir üniversite daha kazandıracaklarını açıkladı.

Politika   A+a-

Hatay'da son 12 yıl içinde yapılan çalışmalara dikkati çeken Davutoğlu, bu sürede yapılan yatırım tutarının yaklaşık 10.3 milyar lira olduğunu söyledi.

 

Hatay'da, önümüzdeki dönemde birçok büyük yatırımların da önünü açacaklarını anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"(İskenderun Limanı) Hatay'ın büyük önem verdiği Amanos Tüneli ki GAP bölgesinin ve Gaziantep'in, İskenderun'unun, bütün GAP bölgesinin hatta İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu hattının, en önemli limanlarından biri haline gelecek. Bu bizim için her hangi bir proje değil, stratejik bir projedir. İnşallah en kısa zamanda tamamlanması için bütün kaynaklarımızı seferber edeceğiz. İskenderun Limanı, Türkiye'nin 4. Büyük limanı. İskenderun'un tarihi taahhüdümüz kadimden bu yana, Büyük İskender'den bu yana liman ve daha sonra İpek Yolu ticaretindeki rolünü göz önüne alarak bu kapasitesini geliştirmeye kararlıyız.

 

Bütün Hatay, bu anlamda güzel örnek olarak, ihracat biz iktidara geldiğimizde 350 milyon dolar civarındaydı şimdi 2 milyar dolar. İskenderun'u hem demir çelik sektörü hem de diğer alanlarda geniş tarım kapasitesiyle GAP bölgesinin limanı olması hasebiyle de Amanos Projesi ile İskenderun Limanı'nın geliştirilmesi bir araya getirildiğinde inşallah Hatay bu anlamda büyük bir ekonomik hamlenin öncüsü olacak."

 

Hatay'daki Mustafa Kemal Üniversitesi'nde de çok sayıda fakülteler açtıklarına işaret eden Davutoğlu, "7 fakülte, 4 araştırma ve uygulama merkezi, 4 meslek yüksek okulu, 2 yüksek okulu, 1 konservatuvar açtık. Öylesine büyüdü ki Mustafa Kemal Üniversitesi artık Hatay'ın ikinci büyük üniversiteye ihtiyacı var. Bunu biliyoruz" diye konuştu.Bir kitap çalışmasına da değinen Başbakan Davutoğlu, "Şehirler ve medeniyetler üzerinde son haline getirmeye çalıştığım kitap çalışmam var. İskenderun'a özel atıf var orada. İskender döneminden bu yana kurulan şehirler" şeklinde konuştu.

 

İskenderun'un köklü kültürel birikimiyle zaten ilmin merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Davutoğlu, "İnşallah İskendurun'a bir üniversiteyi en kısa zamanda kazandıracağız" dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet