Skip Navigation Links

Hatay Alevileri Kenetlendi!!!

Hatay'ın Samandağ ilçesinde izinsiz Kur'an kursu açtıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 5 Alevi dedesi ilk duruşmalarına geniş bir toplulukla g

Gündem   A+a-

Hatay'ın Samandağ ilçesinde izinsiz Kur'an kursu açtıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 5 Alevi dedesi ilk duruşmalarına geniş bir toplulukla geldi.
Hatay'ın Samandağ ilçesinde 2009 yaz aylarında evlerinde izinsiz Kur'an Kursu verdikleri gerekçesi ile haklarında dava açılan Alevi Dedeleri ilk duruşma için Samandağ Hükümet Konağı önüne "Türkiye Laiktir Laik kalacak" sloganları eşliğinde geldi.
Alevi vatandaşların önde gelen dedeleri arasında yer alan Ahmet Bilmez, Aziz Tümkaya, Hikmet Özbek, Ahmet Tümkaya, Yusuf Tam (Hatem) ve Zülfikar Çiftçi'ye destek verenler arasında CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, Alevi Bektaşi Federasyon Temsilcisi Avukat Kemal Derin, EHDAV Başkanı Ali Yeral da yer aldı.
Alevi açılımının söz edildiği bu günlerde haklarında açılan dava nedeniyle çok şaşkın olduklarını dile getiren Şeh Zülfikar Çiftçi, 1400 yıldır inançlarını kendi içlerinde yaşadıklarını ve Cumhuriyet tarihinden bu güne kadar inançlarını gelecek nesillere aktarma yolunda hiçbir soruşturmaya maruz kalmadıklarını söyledi.
Alevi Bektaşi Federasyonu Temsilcisi Avukat Kemal Derin ise duruşma sonunda yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her tarafından Alevilerin bir ayrımcılığa tabi tutulduğunu iddia etti. Yakın zamanda Karakoçan'da Alevi kız öğrencileri yurtlara gitmesin diye araç tahsisinin engellendiğini ve Hekimhan'da bir kadının sırf Alevi olduğu için parmaklarının kesildiğini iddia eden Avukat Derin, aynı olayların Samandağ'da da meydana geldiğini belirterek, "Aleviler yüzyıllardır kendi öğretilerini çocuklarına aktardı, bundan sonra da ne yapılırsa yapılsın aktarmaya devam edecektir." dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Gökhan Durgun ise Alevi dedelerine destek vermek amacıyla geldiği Samandağ'da bu davayı TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek Türkiye'ye duyurma sözü verdi.
Yerel bir gazetede Alevi dedelerinin izinsiz Kur'an dersi verdiği yönünde çıkan haberler üzerine Samandağ Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma açılan 5 Alevi dedesinin davası 28 Mayıs'a ertelendi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet