Skip Navigation Links

Tarihi eserlerimize sahip çıkılsın

Hatay'da yıllardır sanat ve kültürel yatırımları arzu edilebilenseviyede yapılmadığına dikkat çeken Hatay Fikir kulübü Başkanı Erol Aygen, tarihi değe

Gündem   A+a-

 
Hatay Fikir Kulübü yetkililere çağrı yaptı...
 
 
Hatay Fikir Kulübü Başkanı Erol Aygen, yönetim kurulu üyeleri Serpil Korkmaz, Ali Vural Cengiz, Nihat Karpuz ve Kubilay Aksay ile birlikte tarihi değerlerin korunmadığı Konacık da lahit mezarların bulunduğu mevkide düzenledikleri basın toplantısı ile tarihi değerlerimizin korunması gerektiğine dikkat çekerek yetkilileri göreve çağırdı.
 
Hatay'da yıllardır sanat ve kültürel yatırımları arzu edilebilenseviyede yapılmadığına dikkat çeken Hatay Fikir kulübü Başkanı Erol Aygen, tarihi değerlerin her geçen gün talan edildiğine dikkat çekti.
 
Aygen, yönetim kurulu ile birlikte yaptığı açıklamasında konuyla ilgili şu görüşleri dile getirdi: "Üretkenlikbakımından ise yapılan yatırımlardan çokdaha fazlasını vergi olarak sağlayan sayılı iller arasında yer alan Hatayilimizde, tarihi yerlerin korunması ve gün ışığına çıkarılabilmesi amacıyla biran önce ilimiz için proje,program ve yatırımların başlatılmasını arzulamaktayız. Hatay Fikir Kulübü yönetimi olarak bizler, ilimizde bir çok kayıt altına alınmış veya alınmamış tarihi varlıklarımızın korunmadığı, talan edildiği hususlarını siz değerli basın mensuplarımızla paylaşmak istedik.
Bu duyurumuz ekinde sizlere 1,2 ve 3no ile işaretlenen resimler ek. 1 olarak verilmiştir. EK.1 Resimler 1990yıllarında çekilmiştir. Ek.2 olarak sunduğumuz, 4,5 nolu resimler ise tahminen2000 yıllarında çekilmiştir. Aygen, “BİR TARİHİN NASIL TALAN EDİLDİĞİ” tanıklığında gelinen noktaya dikkat çektiklerini belirten Başkan Aygen, yetkilileri göreve davet etti. bundan sonraki sürecde de ses getirecek çalışmalara imza atacaklarını söyledi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet