Skip Navigation Links

Verdiğiniz “SÖZ” Nerede?

Hatay İl Spor Müdürü Emrullah Taşkın’a İskenderun Soruyor..

Spor   A+a-

O’nun adı şampiyon… İskenderun İlçesine sporda getirdiği başarılar ile tarih sayfalarına ismini altın harflerle yazdıran İskenderun Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Turgut Deliveli, açtı ağzını yumdu gözünü… İskenderun’da liselerin spor müsabakalarında uğradığı haksızlık için yıllarca mücadele veren Turgut Deliveli’den İskenderun’da ki tüm yetkililere“göreve” çağrısı geldi.

Deliveli, Açtı Ağzını Yumdu Gözünü…

Her yıl liseler arası düzenlenen futbol müsabakalarında Türkiye’de İskenderun’u başarı ile temsil eden Turgut Deliveli ve öğrencileri bu yılda başarı grafiğini bozmayarak yarı finale kaldı. Ancak yarı final maçının Antakya’da oynanacak olması Hatay İl Spor Müdürü Emrullah Taşkın’ın İskenderun halkına verdiği sözü akıllara getirdi. Hatırlanacağı üzere Hatay’a ilk atandığında İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplarının karşısına çıkan Müdür Taşkın, bir söz vermişti. 32 yıldır final müsabakalarının Antakya’da oynandığının ve bu durumun tarafsız bir şekilde düzeltilmesi gerektiğinin anlatılması üzerine Taşkın: “söz veriyorum bundan sonra bu müsabakaları tarafsız sahada ya da İskenderun’da oynatacağım” demişti.

 

Sabah Namazında Karşınıza Çıkar Futbol Oynarız!

“Ben mücadeleden kaçmıyorum. Sabah namazında karşınıza çıkar futbol oynarız” diyen Turgut Deliveli: “Bu sadece benim görevim değil. Bu işin yetkililerinin artık bu duruma el atması gerekiyor. Bu kadar çocuğun emeğini alın terini çalmaya kimsenin hakkı yok. Biz mücadeleden kaçmıyoruz. İsterlerse sabah namazında oynatsınlar. Yeter ki eşit şartlarda mücadele edelim. Kaldı ki orada yapılacak olan müsabakanın sporcuya hiçbir anlamı yoktur hiçbir anlam içermiyor.

Delikanlının Sözü Bu mu?

İl Müdürü Taşkın’ın verdiği söz üzerine konuşan Deliveli; “Şimdi soruyorum… Neden Antakya? 32 yıldır Antakya’ya gidiyoruz. Hatay İl Spor Müdürü Hatay’a yeni geldiğinde İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde bir toplantı yapmıştı. Bu toplantıda gazeteci arkadaşımız bir soru sordu. Dedi ki; “bu müsabakalar neden Antakya’da oynanıyor” İl Spor Müdürü ise aynen şu cevabı vermişti; “söz veriyorum bundan sonra bu müsabakaları tarafsız sahada ya da İskenderun’da oynatacağım.” Bir delikanlı insanın sözü bu mu? Bir Türk çocuğunun sözü bu mu? Bir Müslümanın sözü bu mu? Ben bu soruyu soruyorum ilgili kişiye… Eğer bir İl Spor Müdürüne burada ki yetkililer herhangi bir şey söyleyemiyorsa ben onlarla sabah namazında oynamaya razıyım. Ben herkesin bu konuda elini taşın altına koymasını istiyorum” dedi.

İlçe Spor Müdürü Telefona Çıkmadı!

Konu ile ilgili olarak İlçe Spor Müdürüne telefon ile ulaşmak istediğini ancak ilçe müdürünün telefona cevap vermediğini savunan Deliveli: “ İskenderun İlçe Spor Müdürüne selam gönderiyorum buradan. Sözü vardı… Telefonla aradım telefonuma cevap vermedi. Bir daha da aramam…”

Bilimselliğe Aykırı!

Söz konusu organizenin bilimselliğin tabanına zıt olduğuna vurgu yapan Deliveli: “Bu şartlar bilimselliği de taban tabana zıt ama bu işi organize edenlerin bilimsellikle de alakası yok. Bu da böyle biline. Haydi bakalım bizi savunması gerekenler haydi liseliler herkes kendi üzerine düşeni ve yakışanı yapsın” dedi.

 



Verdiğiniz “SÖZ” Nerede?  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet