Skip Navigation Links

Sürpriz Yok! Hatay Bize Alışkın…

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş 8. Gün Haber’e Konuştu

Gündem   A+a-

     Altyapı konusundaki hassasiyetleri ile bugüne kadar hizmet görmemiş köy statüsünden mahalle statüsüne geçen mahallelerin yollarının genişletilmesi çalışmalarına verilecek önceliğe dikkat çeken Başkan Savaş, Sürprizlerle işimiz olmadı, olmayacak. Hatay halkı Lütfü Savaş’ı tanıyor, hizmetlerini biliyor” dedi.

     Sürpriz Yok! Hatay Bize Alışkın…

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 8. Gün Haber’e özel açıklamalarda bulundu. 2015 yılı için Hatay halkına bir sürprizleri olup olmadığı yönündeki soru üzerine Lütfü Savaş, sürprizlerle işlerinin olmadığını belirterek, Hatay halkının Lütfü Savaş’ın hizmetlerine alışkın olduğunu söyledi.


    Hatay’ın Önü Açık

   Büyükşehir Belediyesinin hiçbir ilçe belediyesi ile sıkıntı yaşamadığına dikkat çeken Başkan Savaş, ilçelerdeki asfalt konusundan, Büyükşehir Belediye meclisine ve de 1/5000 ile 1/25000’lik imar düzenleme çalışmalarına kadar önemli açıklamalarda bulunurken, kişiye özel değil, toplumun tamamını kucaklayan, mutlu eden, geleceğini planlayan bir anlayışla çalıştıklarına dikkat çekti. Şu ya da bu parti veya ideolojik düşünmediklerini ve hiçbir zaman da düşünmeyeceklerine vurgu yapan Savaş, Hatay halkının menfaatleri doğrultusunda hizmet üretmek gayretlerine dikkat çekti.

    ‘Hatay’ın önü açık’ diyen Savaş; “Büyükşehir Meclisi bana uyumlu olup olmaması önemli değil. Hizmetten yana olsunlar. Yeter ki Hatay’a iyi projeler üretilsin. Sorumluluktan da yetki paylaşımında da uzak insanlar değiliz” dedi.

    Tüm İlçelerde Hizmet Binalarımızı Kurduk

    8. Gün Haber’e konuşan Lütfü Savaş, şu ifadelere yer verdi; “Bizler sürpriz yapmıyoruz. Hatay halkı bizim hizmetlerimize alışkın. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak kuruluş aşamasında Hatay’ın her tarafında hizmet mekanizması kurduk. Tüm ilçelerimizde hizmet binalarımızı kurduk. “ diyerek Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’ın dört bir yanında kısa sürede organize olduğu mesajını verdi.

   Olmazsa Olmazlarımız Altyapı

    Asfalt çalışmalarından çok altyapı eksikliğinin ilçelerdeki en ciddi sorun olduğuna dikkat çeken Lütfü Savaş, “7 ilçemizde asfalt çalışması yapımına başlandı. 8 ilçemizde de önümüzdeki ay itibari ile asfalt çalışması başlayacak. Asıl olan hamlelerimizi biz altyapı da yapmak istiyoruz. Bu konu Hatay’ın hemen her noktasında eksik bazı ilçelerimizde altyapı hiç yok. Önceliğimiz hemşerilerimize daha sağlıklı bir çevre sunabilmek. Kanalizasyon, alt yapı ve arıtma suyu, içme suyu şebekesi bizim için olmazsa olmazlarımızın başında geliyor.” Dedi.

 

   Hatay’ın Haritalarını Yeniden Yapıyoruz

   Bizler Hatay’ın 1/5000 ve 1/25000’lik haritalarını yeniden yapıyoruz. Bu yapılan haritalar kişiye özel değil Hatay’ın bütününü kapsayacak. Biz hem sahillerimizden hem de dağdaki yaylalarımızdan hem yer altı kaynaklarımızdan direk olarak faydalanmak istiyoruz. Bunların hepsini turizme kattığınız zaman Hatay sadece sanayi tarım ve kültürel varlıkları ile değil, deniz, yayla ve yer altındaki kaplıca sularımız ile turizme açık bir büyükşehir olacağız.

    Hiçbir İlçe Belediyesi İle Problemimiz Yok

    Bizim hiçbir ilçe belediyesi ile şahsi bir problemimiz yok. Mühim olan paylaşımın yapılıp herkesin ona göre programını belirlemesidir. Dörtyol ilçesi ile bir sıkıntımız yok. Dörtyol’da 25 metre ve üzeri yolların asfaltı bize ait. Karayollarının şartnamesine uygun asfalt ile tüm Hatay’ı tanıştırmak istiyoruz.

     Köy Yolları Genişleyecek

    Hatay’da Köy yolları çok dar. 3 -4 metre olan bu yollarımızı da 7 – 8 metre genişliğine getirmek istiyoruz. İstiyoruz ki yollarımızda 2 araba çok daha rahat geçsin.

    Hatay’ın İstikameti Modern Batı…

    Hatay’ın önü açık biz huzurlu bir meclis istiyoruz. Sorumlulukları paylaşan bir meclis istiyoruz. Aynı zamanda Hatay’ın istikametini batıya, modern bir hayata çevirmiş birlik ve beraberlik içerisinde olacak bir meclis istiyoruz. Meclis bana uyumlu olmasın. Biz meclis olarak her ilçenin A parti, B parti demeden herkesin ne ihtiyacı varsa onu yapalım. Sorumluluktan da yetki paylaşımında da uzak insanlar değiliz. Yeter ki Hatay’a güzel projeler üretelim.

 


Sürpriz Yok! Hatay Bize Alışkın…  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet