Skip Navigation Links

Karahan; “Derneğimizin eğitime olan katkılarıyla iftihar ediyoruz”

AMANOSLAR ÇEVRE KORUMA DERNEĞİ YÖNETİMİ’NDEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KEMAL KARAHAN’A ZİYARET

Eğitim   A+a-

    Dörtyol’da eğitim ve öğretime yaptıkları katkılarla adından sıkça söz ettiren ve bölgenin en aktif dernekleri arasındaki Amanoslar Çevre Koruma Derneği (AÇED) dün İlk kurşun gazetesi imtiyaz sahibi Ali Rıza Arıkan ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’ı makamında ziyaret etti.

    Dörtyol ve çevresindeki eğitim öğretim konuları ve yatırımları hakkında karşılıklı görüş alış verişinin yapıldığı ziyarette bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan; “Amanoslar Çevre Koruma Derneğimiz çevre bilincinin oluşturulmasında ve yaygınlaştırılmasında uzun süreden beri önemli bir misyonu başarıyla yerine getirmekte. Bununla birlikte geçtiğimiz yıllarda il dışındaki bazı okulların ihtiyacı olan kırtasiye ve kıyafet yardımlarınızdan da bilgi sahibiyim. Son olarak Dörtyol İlçemiz Kuzuculu Mahallesinde bulunan Emralkayası İlkokulunu derneğinize kardeş okul seçmeniz bizleri memnun etti.” dedi.

    Amanoslar Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Sabri Özkan ve Hüseyin Aksoy ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’ı ziyaret eden Dernek Başkanı Fatih Çelebi’de kabulünden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Dernek olarak kendimize Emralkayası İlkokulunu kardeş okul ilan ettik ve eksiklerini tespit ederek kısa sürede tamamladık. Fakat bu arada okulumuzun en büyük iki eksiği konusunda da sizlerinde görüşlerin alarak bir yol haritası belirlemek arzusundayız. Özellikle konteynerler içerisinde öğrencilerimiz eğitim görmekte. Cenaze çadırı içerisinde ise yemeklerin yemekte. Bunlara bizim gönlümüz razı gelmiyor. Biz okul bahçesinde uygun bir alanda bir bina yapmak için kendi aramızda altyapıyı oluşturduk. Bu konuda sizin görüşlerinizi alarak hareket etmek istiyoruz” dedi.

    İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan; “Biz eğitimin müşterek bir olgu, elbirliğiyle yürütülmesi gerektiğine inanıyor ve bu yolda büyük çabalar sarf ediyoruz. Oysa siz bu bilinci peşinen edinmiş olarak bizlere nasıl destek sunacağınızın yollarını arıyorsunuz. Böylesine bir teklifle karşılaşmaktan fazlasıyla gurur duydum. Elimizde mevcut tip projeler var. Milli Eğitim olarak bizde sizlere her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

    Şube Müdüründen tip projeyi getirterek dernek yönetimine sunan İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Bakanlığın hazırlamış olduğu tip projenin hesaplanmış birim fiyatlar toplamının ise 200 bin TL civarında olduğunu belirtti.

    Okula ek bina yapımıyla ilgili protokol ise önümüzdeki günlerde hazırlanacak.

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet