Skip Navigation Links

Ağlatan Hikaye!!!

Hatay’ın İskenderun İlçesinde Suriyeli sığınmacı dramı yaşandı.

Yaşam   A+a-

    Sokakta para dilenirken gözaltına alınan 5’i çocuk 7 Suriyeli sığınmacının zabıta karakolunda ki gözyaşları yürek dağladı.

   Karakol’da Gözyaşına Boğuldular

   Hatay’da Suriyeli sığınmacıların dilenmelerinden yana artan şikâyetler İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerini sabah saatlerinde harekete geçirdi. Sokakta para dilenirken gözaltına alınan 5’i çocuk 7 Suriyeli sığınmacının Zabıta Karakolu’nda yaşadıkları yürek dağladı.

    Belediye Personelinden Tepki!

    Kendilerine iş verilmediği için dilenmek zorunda kaldıklarını savunan Suriyeli sığınmacılar kendilerini ifade edemedikleri zabıta karakolunda gözyaşına boğuldular. 1,5 yaşındaki ağlayan çocuğunu karakolda emzirerek susturan Suriyeli Anne yürek burktu. Suriyelilerin yaşadığı dram belediye çalışanı olan bir personelinde “bu garibanlarla uğraşmayın” şeklinde tepkisine neden oldu.

    Açız…

    Arapça bilen bir belediye personeline 1,5 yıl önce Suriye’den Türkiye’ye geldiklerini anlatan Suriyeli anne; “bize iş vermiyorlar. Açız. Bu şekilde karnımızı doyuruyoruz. Çalışacak bir eşim yok. Eşimi Suriye’de savaşta kaybettim” dedi.

   Zabıta Müdürü Uçucu: Kampa Gönderiyoruz Geri Geliyorlar

    Yaptığı açıklamada duygu sömürüsü ile dilencilik yapan Suriyelilere men cezası verdiklerini kaydeden Zabıta Müdürü Mehmet Uçucu ise, yakalanan dilencilerin kampa gönderildiğini ancak geri geldiklerini söyledi. Üzerlerinden 20 TL 25 Kuruş para çıkan Suriyeli sığınmacıların kampa gönderilmesi için işlemleri başlatıldı.

 İHA/SEYİT ASLAN



Ağlatan Hikaye!!!  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet