Skip Navigation Links

İSGİAD’dan Kadınlara Destek Proje…

İskenderun Genç İşadamları Derneği Kadın istihdamının ve girişimciliğinin desteklenmesi için proje geliştirdi.

Ekonomi   A+a-

 Dernek Başkanı Gökhan Gökten, sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye elaman yetiştireceklerini söyledi.

İskenderun Genç İşadamları Derneği’nin (İSGİAD), ‘genç kadınların girişimciliğini’ hedefleyen projesi İç işleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı‘nın hibe desteğine hak kazandı.

GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ EKONOMİ

İSGİAD Başkanı Gökhan Gökten güçlü kadın güçlü ekonomi sloganı ile hareket ettiklerini bunun için kadın girişimciler ile kadın istihdamını arttırmak kalifiyeli elaman yetiştirmek için hareket ettiklerini söyledi. Gökten, İskenderun Mesleki Eğitim Merkezi ortaklığı ile projeyi yürüteceklerine dikkat çekerek,” Proje kapsamında satış görevlisi, pastacılık, ön muhasebe ve girişimcilik olmak üzere dört alanda toplam atmış kadına eğitim verilecek.”dedi.

Gökten, kadın istihdamının ve girişimciliğinin desteklenmesinde, katkı vermede mesleki örgütler ile sivil toplum kuruluşlarının bu eksiklikleri gidermede hazırlanan projenin araç olacağına dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı:

“İSGİAD olarak üzerimize düşen ne varsa, istihdam yaratma ve girişimci olmak isteyen genç kadınlarımıza yol göstermek için elimizden ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Dernek üyelerimizin de en büyük sıkıntısı kalifiye eleman bulmak, ön muhasebe satış görevlisi eğitimlerini alan bayan kursiyerler eminim ki kursu bitirdikleri an iş bulacaklardır. Pastacılık eğitimi ile hem istihdam yaratmış olacağız, hem de girişimci kadınlar.”

İSGİAD Başkanı Gökten, proje ile birlikte İskenderun ve çevre ilçelerimizde yaşayan genç kadınların temel mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, çalışma hayatına aktif olarak katılabilmeleri ve bununla birlikte üretim ve hizmet sektörüne katkı vermeleri kendi ekonomilerini güçlendirebilme anlamında çok önemli bir proje olduğunu sözlerine ekledi.

 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet