Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun'da işsizliğe tek çare LİMAN!!!

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek uzun bir aradan sonra basın mensupları ile bir araya gelerek öğle yemeği yedi ve İskenderun Limanı'nın önemi

Gündem   A+a-

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek uzun bir aradan sonra basın mensupları ile bir araya gelerek öğle yemeği yedi. Belediye yemekhanesinde yemekte buluşan Başkan Yusuf Civelek, Belediye çalışmalarında ki son durumu anlattı ve bundan sonraki projeler hakkında bilgiler verdi.

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek kurmaylarıyla birlikte basın mensupları ile öğle yemeğinde buluşarak kentimizdeki sorunlar ve yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Civelek konuşmasına Aslantaş Barajından gelecek su ile başlarken, Katı Atık Fabrikası ve Liman hakkında da bilgiler verdi. Ne olursa olsun İskenderun’da işsizliğe tek çare liman’dır diyen Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “İskenderun limanının özelleştirilmesi veya kamuda kalmasını yorumlayamam ancak ne olursa olsun böylesine bir limana sahip kentte işsizlik olmamalı. Eski işlevine dönmesi için ne gerekiyorsa yapılmalı” dedi.
Aslantaş barajından gelen içme suyu içinde konuşan Başkan Civelek; “Bu projeyi DSİ taşeron olarak yapıyor. Parasını da biz veriyoruz. 2,5 yıl sonra tahminen bu su çeşmelerden akacak. Demir çeliğe kadar gelen bu suyu İskenderun’a getirmek için ana boru ihalesi yaptık. Arıtma tesisi için de ihale yapılacak. Ama bu bir süreçtir. 2 veya 2,5 yıl sonra suyu getirmiş oluruz “dedi.
Katı Atık Fabrikasına çok önem verdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Civelek, “Çöp sorununu çözemeyen bir kent, kent değildir. Biz geldiğimizde sahilden bile çöp kokusu geliyordu. Islah ettik ve üstünü kapattık. Böylece en azından sinek ve kokuyu önledik. Bu konuya çok değer veriyoruz. Kısa süre içinde Katı Atık fabrikasını bitirip uzun yıllar bu sorunu bitirmiş olacağız” dedi.
Piyasaya olan borçlarını ödediklerini de kaydeden İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, “Piyasaya Belediyenin borcu kalmadı. 20 yıldır tepelere hizmet gitmemişti ben her gün ordayım. Önem veriyorum. Yollarını tamamladık. Beton şantiyemiz bozuldu. Onu yenileceğiz. Asfalt şantiyemiz de çalışıyor ancak seneye onu da yenileceğiz ve hem asfalt üretip kendi ihtiyacımızı karşılayacağız hem de dışarıya asfalt satacağız. İskele inşaatı içinde dosyamız hazır. Onay bekliyor. Banklıktan onay alır almaz 150 metre uzunluğunda 15 metre genişliğinde iskeleyi yapacağız. Bu da beni heyecanlandıran projelerden biridir” dedi
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş