Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Payas Belediyesine Büyük Onur Başkan Altan: “Külliye Kent Merkezi Olacak”

Payas Belediyesi 13. Metin Sözen Koruma Büyük Ödülünü layık görüldü. 13 yıldır düzenlenen “Tarihi Kentler Birliği

Payas   A+a-

 

    Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” ödüllü Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi restorasyon projesi ile Payas Belediyesine verildi.

    Aday Olmayacağım…

    Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde gazeteciler ile sabah kahvaltısında buluşan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nin Payas’ın değeri olduğuna dikkat çekti. 2015 genel seçimlerinde net bir şekilde “aday olmayacağım” diyen Başkan Altan, Hatay Büyükşehir Belediyesini en çok rahat ettiren ilçenin Payas olduğunu savundu.

    Payas Külliyesi’nin Önemine Dikkat Çekti

     13. Metin Sözen Koruma Büyük Ödülünü Payas Belediyesi’nin hak etmesinde basın mensuplarının önemine dikkat çeken Altan; “külliye pasif bir sergi olarak değil, yaşayan bir kent merkezi olacak şekilde değerlendirilmiştir” sözleri ile külliyenin önemine vurgu yaptı.

    Kader Sizi Nereye Götürür…

    Öğretmenlik yıllarından Belediye Başkanlığına geçiş sürecini anlatan Başkan Altan; “ilk belediye başkanlığı düşüncem benimde içerisinde bulunduğum bir arkadaş komisyonu ile önüme sunuldu. Sonraki dönemlerde adaylığım ise yaptığımız kamuoyu yoklaması ile gerçekleşti. Ben belde Payas’ın son belediye başkanı olduğum gibi ilçe Payas’ın da ilk belediye başkanıyım. Haziran 2015 genel seçimlerine doğru gidiyoruz. Ciddi bir söylenti var benim milletvekilliği adaylığım ile ilgili. Ben kendi ekibimle bir istişare yaptım. Sonucu 2019 yılına bağladık. Şunu net bir şekilde diyebilirim ki “ben aday değilim.” Kader sizi nereye götürüyor hiç farkında bile olmuyorsunuz” dedi.

    Hatay Büyükşehir’de Birlikte Hareket Edeceğiz!

    Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde birlikte hareket edilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Altan; “geçtiğimiz büyükşehir meclis toplantısında Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın bölgemiz ilçe belediyelerinden bir takım yardım talepleri oldu. Aslında bu Hatay Büyükşehir Belediyesinde istenilen birlik ve beraberliğin en büyük örneğidir. Bugün biz Arsuz belediyesine yardım edeceksek yarın Arsuz Belediyesi’de aynı birliktelik ile hareket edecektir” dedi.

    Payas Yalnız Hatay’da Değil Türkiye’de Örnek

    Öte yandan, Hatay’da Büyükşehir Belediyesine sıkıntı çıkartmayacak tek ilçenin Payas olduğuna dikkat çeken Başkan Altan; “bizler yaptığımız hizmetler ile Büyükşehir’in vazifesi olan birçok hizmeti hayata geçirdik. Payas ilçesi Kanalizasyon altyapısı ile Hatay’da örnek teşkil ettiği gibi tüm Türkiye’de örnek teşkil etmeye devam edecektir. Bizler her zaman için ilçeye yapılan her hizmette önce halkımızın kabulünü aldık. Bugün başarılıysak halkımız ile iç içe olduğundan başarılıyız” şeklinde konuştu.

 

 


Payas Belediyesine Büyük Onur  Başkan Altan: “Külliye Kent Merkezi Olacak” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş