Skip Navigation Links

GÜLÜMSETEN TURNE HATAY’A GELİYOR!

(Multipl Skleroz) hastalığına dikkat çekmek ve MS’li bireylere yol arkadaşlığı yapmak üzere Novartis’in,

Magazin   A+a-

   Türkiye MS Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği “GülüMSeten Turne” projesi Hatay’a geliyor.

    MS (Multipl Skleroz) hastalığı konusunda önemli çalışmalar yürüten Novartis ve Türkiye MS Derneği iş birliğiylehayata geçirilen “GülüMSeten Turne” projesi, Türkiye’nin 11 farklı şehrindeyaptığı yolculuğuna bu yıl ki son durağı olan Hatay ile devam ediyor.

    MS’li bireylere yol arkadaşlığı yapmak ve onlara en doğru bilgiyi ulaştırmak amacıyla Türkiye’yi dolaşan GülüMSeten Turne, 20 Aralık 2014, Cumartesi günü saat 16.00’daHatay Meclis Kültür Merkezi’ndeücretsiz, halkın katılımına açık olarak sahnelenecek. Etkinliğe, Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’ndan Prof Dr. Taşkın Duman dolunay soysert,ev sahipliği yapacak.

    Proje kapsamında ünlü sanatçılar Dolunay Soysert, Özgür Ozan ve Ferdi Akarnur eşliğinde yapılan skeçlerle, hastalık konusunda önemli bilgiler eğlenceli bir yöntemle aktarılacak. Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, Psikolog Serap Duygulu, Sosyal Güvenlik Uzmanı Prof. Dr. Cem Kılıç ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Nilüfer Cetisli Korkmazise kendi uzmanlık alanlarından deneyimlerini paylaşarak, merak edilen soruları yanıtlayacak.

    MS’li bireylerin yaşadıklarını içten bir bakış açısıyla canlandıran proje ile beslenmeden egzersize, iş hayatından aileye, psikolojiden sosyal haklara kadar yaşamın çok çeşitli alanlarında MS’li bir bireyin karşılaşabileceği pek çok sorun konusunda uzman görüş ve önerileri aktarılacak. MS ile ilgili merak edilen tüm sorular yanıtlanacak.

    GülüMSeten Turne,2015 yılında yepyeni durakları ile yolculuğuna devam edecek.

 

   Türkiye MS Derneği Hakkında:

   Modern iletişim olanaklarını kullanarak Türkiye’de MS Hastalığını tanıtmak ve tanı konmuş üyelerimize hastalığın her aşamasında gerek tıbbi, gerekse psikolojik rehber olmak amacıyla kurulmuş bir dernektir.

   Üyelerinin arasında seçkin hekimler ve MS’liler bulunmaktadır.

Türkiye MS Derneği’nin çatısı altında karşılıklı bilgi paylaşımı, ortak projeler ve gönüllü çalışmalar yürütülmektedir.

   Türkiye MS Derneği diğer ülkelerce kurulmuş derneklerin de yer aldığı uluslararası konfederasyonlarda ülkemizi temsil etmektedir.

 

    MS ile ilgili en doğru ve en güncel bilgileri almak, etkinlikleri takip etmek ve katılmak, MS’li kişilere destek olmak isterseniz, Türkiye MS Derneği’ne üye olabilirsiniz.

Türkiye MS Derneği’ni daha yakından tanımak için:

www.turkiyemsdernegi.com

 

    Novartis Hakkında:

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biridir. Yalnız sağlık alanında faaliyet gösteren Novartis; yenilikçi ilaçlar, jenerik ilaçlar, göz sağlığı, koruyucu aşılar, tanı araçları, tüketici sağlığı ve hayvan sağlığı ürünlerinden oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmaktadır. 2013 yılında Grubun devam eden operasyonlarında 57,9 milyar dolarlık net satış rakamına ulaşılırken bunun yaklaşık 9.6 milyar dolarlık kısmı Grup çapında Ar-Ge faaliyetlerine aktarılmıştır. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis Grubu firmaları dünya çapında 140 ülkede faaliyet göstermekte yaklaşık 133,000 kişiyi istihdam etmektedir. Türkiye’de yaklaşık 2300 çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim pazarlama, ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürüten Novartis’in, biri hammadde olmak üzere 4 üretim tesisi bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.novartis.com.tr

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet