Skip Navigation Links

Arsuz Belediyesi’ne Yeni Yıl Hediyesi!!!

Arsuz Belediyesi, Hatay’ın büyükşehir statüsüne kavuşması sonrası Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’ndan

Gündem   A+a-

bildirilen borç sürprizlerini yaşamaya devam ediyor.

Yerel seçimlerin ardından Arsuz Belediyesi’ne bildirilen yaklaşık 15 milyon (trilyon) TL’lik borcun üzerine İskenderun Körfez Katı Atık Birliği’ne ait olduğu belirtilen yeni bir borç bildirimi daha yapıldı.

Kapanan belde belediyeleri, mahalle statüsüne kavuşan köyler ve daha bir çok nedenden dolayı Arsuz Belediyesi’ne aktarılan borç yüküne, Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu tarafından yeni tebliğ edilen İskenderun Körfez Katı Atık Birliği’ne olan borçların devir işlemi olarak; Akçalı Belde Belediyesi’ne ait 202 bin 669 TL, Arsuz Belde Belediyesi’ne ait 17 bin 916 TL, Gökmeydan Belediyesi’ne ait 2 bin 331 TL, Gözcüler Belde Belediyesi’ne ait 829 TL, Karaağaç Belde Belediyesi’ne ait 2 bin 591 TL, Madenli Belde Belediyesi’ne ait 7 bin 390 TL, Üçgüllük Belde Belediyesi’ne ait 8 bin 44 TL, Karahüseyinli Köyü’ne ait 62 bin TL, Konacık Köyü 120 TL, Pirinçlik Köyü 3 bin 20 TL olarak seçimlerin üzerinden 9 ay geçtikten sonra tebliğ edilirken, devrolan borç ise toplamda yaklaşık 360 bin TL’yi buluyor.

Daha önce de Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu tarafından bildirilen 15 milyon TL civarındaki borcun üstüne eklenen borç ise Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya “Yeni sürprizler kapıda mı?” dedirtti. 2014 yılını geride bırakıp 2015 yılına girerken mega projelere yoğunlaşan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve ekibi, yeni yılda da borç bildirim sürprizlerinin devam edeceği endişesini taşımaya başladı.

Neredeyse 9 aylık süreçte icra takipleri ve belediyeye aktarılan borç yüküyle uğraşmak durumunda kalan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “9 ay bolunca belediyemize bildirilen borç miktarı, bu son bildirimle birlikte yaklaşık 15 milyon 500 bin TL’ye ulaşmış oldu. Hala kıyıda köşede bildirilmesi beklenen borç var ise rica ediyorum 2015 yılına girmeden tarafımıza tebliğ etsinler. Çünkü, halkımıza verdiğimiz söz üzerine, 2015 yılı bizler için mega projeleri hayata geçirme, Arsuz’un kangren olmuş sorunlarının çözümü açısından da yatırım ve hamle yılı olacak. Artık borçlarla değil, halkın gerçek sorunlarıyla uğraşmak istiyoruz” dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet