Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dörtyol’a Yıldız Yağacak…

19 Aralık’ta Ahmet Şafak, Kıvanç ve Burak Kardeşler, 20 Aralık Zara ve de 21 Aralık’ta İrem Derici’nin sahne alacakları

Magazin   A+a-

Dörtyol İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali’nde onlarca etkinlikle zengin içerikli muhteşem bir program hazırlandı. Başkan Toksoy, tüm bölge halkını festivale katılmaya davet etti.

Dörtyol İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivalinin içeriği, kapsamı, amacı ve bütçesiyle ilgili olarak Dörtyol, İskenderun ve Erzin basınının katıldığı geniş çaplı bir tanıtım toplantısı İlk Kurşun Müzesi içerisindeki Kahve Konağında yapıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy öncelikle Kaymakamlık Proje Sorumlusu Sait Uyar, Dörtyol Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Uğur Turcan, Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Başar, Özel Kalem Müdürü Özay Avan ve Başkan Danışmanı Hüseyin Günal’dan oluşan Festival Tertip Komitesini Basın Kuruluşlarının temsilcilerine tanıttı.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy Dörtyol Belediyesinin içinde bulunduğu tüm maddi olumsuzluklara rağmen tahmini bütçesi 350 bin TL olan Dörtyol İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivalinin bu yıl 3. gerçekleştirmede kararlı olduklarını belirterek; “Böylesine anlamlı bir günü, böylesine anlamlı bir tarihi maddi boyutu ne olursa olsun en güzel şekilde kutlamak, bunun ülkede ve ülke dışında duyulmasını sağlamak bizin görevimiz. Dörtyol İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali ilçede yaşayan herkes tarafından sahiplenilmelidir” dedi.

.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy basın kuruluşlarının temsilcilerine 8 aylık süreç içerisinde yürüttükleri faaliyetler hakkında da bilgiler vererek; “Bizim düşüncemizde belediyecilik dokunmaktır, hissetmektir, aşk ve şevkle sorunlara odaklanmaktır. Bizin düşüncemizde belediyecilik gülen yüzdür, uzatılan eli geri çevirmeyen bir cömertliktir, darda olana yardımcı olmaktır. Bizim belediyecilik anlayışımızda ve misyonumuzda bu ana düşünceler hakimdir.” dedi.

.

“97. yılını kutlayacağımız Milli Mücadele’de ilk kurşunun atıldığı ilçemizde bu yıl 3. sünü düzenleyeceğimiz İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivalimize tüm Hataylı gönül dostlarını davet ediyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy; “İnsanoğlu tarihini bildiği sürece değer kazanır, toplumlar ve milletler tarihine sahip çıktığı sürece var olur. Geleceğini ancak tarihe bakarak şekillendirebilir. Çok değerli ağabeyim eski Belediye Başkanımız Sayın Fadıl Keskin bey tarafından başlatılan bu festivalin bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğiz. Oluşturduğumuz tahmini bütçe 350 bin TL civarında. Festival için açtığımız banka hesabımızda bu güne kadar 108 bin TL kadar bir para toplanabildi. Bölgemizde istihdam yaratan ve ülke ekonomisine önemli katkıları bulunan sanayici ve işadamlarımızı festivalimize sahip çıkmaya davet ediyoruz. Biz bütçe imkanlarına bakmaksızın şanlı tarihimizin altın sayfalarından biri olan İlk Kurşunun atılışının 97. yılını en görkemli şekilde kutlamaya kararlıyız” dedi.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş