Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

BAŞKAN SAVAŞ KARASU’NUN KİTAP TANITIM KOKTEYLİNE KATILDI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş yazar Mehmet Karasu’nun tarihimize, kültürümüze, kimliğimize ışık tutacak

Kültür Sanat   A+a-

geçmişin mirasını gelecek nesillere aktaracak “Edebiyatta Defne” adlı yeni kitabının tanıtım kokteyline katıldı. Düzenlenen kokteylde Başkan Savaş, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman’la birlikte “Eski Harbiye Fotoğrafları Sergisi”nin açılışını yaptı. Etkinliğe Defneli birçok sanatsever ve yazar katıldı.

 

    Açılışın ardından sergiyi Edebiyatçı Karasu ve Başkan Yaman ile birlikte gezerek inceleyen HBB Başkanı Savaş, sergilenen fotoğrafların Defne’nin yakın geçmişine ışık tuttuğunu ifade etti.

 

    Hatay’ın Kültürel Zenginliklerini anlatan slaytlı bir sunumun da gösterildiği sergi açılışında konuşan HBB Başkanı Savaş, Mehmet Karasu’nun kültürel çalışmalarının sadece Harbiye ve Defne’de sınırlı kalmadığını Hatay’ın tamamını kapsadığını belirtti.

 

    Harbiye’nin yerleşim alanının köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Başkan savaş, Harbiye’yi eski doğal güzelliklerine kavuşturmak amacıyla çalışacaklarını, ancak önceliklerinin altyapı sorunlarını ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

 

    Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ise, kültürü, tarihi sahiplenmek ve dökümante etmek anlamında Mehmet Karasu’nun açtığı serginin özel bir anlam taşıdığını kaydetti.

 

    Sergi sahibi usta yazar Mehmet Karasu da yaptığı konuşmada, Edebiyatta Defne çalışmasına 4 yıl önce başladığını ifade ederek, ayrıca Edebiyatta Hatay çalışmasını tamamlamak üzere olduğunu ve bu çalışmayı da yazar ve sanatçılara sahip çıkan HBB Başkanı Savaş’a hediye edeceğini belirtti.

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş