Skip Navigation Links

İMO 60’ncı Yılını Kutladı..

İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği geleneksel kuruluş yıldönümü gecesini Yelken Kulübü’nde gerçekleştirdi.

Ekonomi   A+a-

     Meslekte 40 ve 25’nci yıllarını dolduran inşaat mühendisleri Erdem Ünlü Çetinkaya, Mehmet Mazmancı, Mariya Ayaz, Nedim Kurşun, Süleyman Kahraman, Nadir Türker, Haluk Bıçaklı, Adil Yıldız ve Veli Suğurtin’e plaketleri İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Arsuz Belediye Başkanı Elektrik Mühendisi Nazım Culha, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Tevfik Yıldız ve İMO Hatay Şube Başkanı Selim Harbiyeli tarafından verildi.

     İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Selahattin Gündüz yaptığı konuşmada, kuruluşunun 60’ncı yılında meslek örgütünün hak ve yetkilerinin her yeni hükümet tarafından biraz daha azaltıldığına dikkat çekti ve her zaman olduğu gibi meslek örgütünün doğrunun yanında yanlışın karşısında olmaya devam edeceğine vurgu yaptı.

     Selahattin Gündüz konuşmasının devamında şöyle dedi: “ Meslek alanlarımıza müdaheleye rağmen inşaat mühendisleri olarak işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Çünkü İnşaat Mühendisi ülkenin insanına karşı sorumlu, üstün bir akademik, yetenek sosyal akıl gücüne sahip, bir işi planlarken ve uygularken başkalarını etkileyebilen yaratıcı ve nihayetinde çizim yaparken kullandığı cetvel kadar düzgün, ulusunun çıkarlarını ve ülkesinin sömürgeci petrol sever, emperyalist işgalcilere karşı sonuna kadar savunan demokrat, bilge ve dürüst kişilerdir.”

     İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de yaptığı konuşmada, yeni İskenderun’un inşasında inşaat mühendislerinin katkı ve önerilerine ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, verilecek her türlü katkıya da teşekkür etti.

     Eski bir Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı olarak meslektaşlarının sorunlarına dikkat çeken Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, meslek örgütlerinin içinde bulunduğu olumsuz tablonun değişeceği, hak ve yetkilerin yeniden kazanılacağı günler için mücadele etmenin önemine dikkat çekti.

     İMO Hatay Şube Başkanı Selim Harbiyeli de yaptığı konuşmada, toplumsal olaylarla ilgilenmekten meslek grubunu ihmal ettiklerinin farkında olduklarını belirtirken, 2015 yılında meslek grubunun sorunlarının çözümüne yönelik atılımlar yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

 



İMO 60’ncı Yılını Kutladı..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet