Skip Navigation Links

Cumhuriyet'in Çocuklarından Van'a Bir Umut Daha

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Gençlik Kolları ve Kadın Kolları, Van'daki depremzedeler için ikinci kez yardım kampanyası başlattı.

Gündem   A+a-

 
Cumhuriyet’in Çocuklarından Van’a Bir Umut Daha
 
Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Gençlik Kolları ve Kadın Kolları, Van’daki depremzedeler için ikinci kez yardım kampanyası başlattı.
23 Ekim 2011 tarihinde Van ve Erciş’te gerçekleşen depremin ardından Chp İskenderun İlçe Gençlik Kolları ve Kadın Kolları depremin yaraları sarmak için çalışmalar başlattı.
CHP`li gençler birçok kişiye ve kuruma örnek olacak bir davranış sergiledi. Gençler, yönetimden destek almadan başlattıkları yardım seferberliğinde başarıya ulaştı.
Van’ın yardımı hak etmediğini düşünenlere tepki gösteren CHP İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Şirin: “ Bir sürü vatandaşımız vefat etti ve yaralandı. Şimdi bizler CHP olarak, Mustafa Kemal’in askerleri olarak öncelikle şunu belirtmek istiyoruz: sizde biliyorsunuz ki sosyal paylaşım sitelerinde ve bazı TV kanallarında Van’ın yardımı hak etmediğini, Van’a yardım edilmemesi gerektiğini söyleyen, bunu savunan bir sürü insan var. Amaç, Doğu şehri, Doğu ili olduğu için Van’a yardım edilmesini engellemek. Biz bu tür düşüncelere katılmıyoruz. Ve arkadaşlarımızın yanıldığını düşünüyorum. Nedeni ise bütün Kürtler PKK’lı değil, bir kere bunu kafamıza yazmalıyız. Ona göre davranmalıyız. PKK’nın çevresinde her ırktan, her dinden, her mezhepten insan olabilir. Bunu Van’ a mal etmek çok büyük bir yanlışlıktır. Ülkemiz coğrafyamızın her köşesinde yaşanan sıkıntı bizim sıkıntımızdır. Bu yüzden elimizden geldiğince hem Van’daki kardeşlerimize hem de zor durumda olan vatandaşlarımıza yardımcı olacağız.”dedi.
Daha önce 71 koli gönderen İlçe Gençlik ve Kadın Kolları, başlattıkları bu ikinci yardım kampanyasının basına bildirirken düşüncelerinin bu işi Show amaçlı yapılmaması gerektiğini vurgulayan Mahmut Şirin; “ bu bizim ikinci kampanyamızdır. Daha önceki kampanyamızı basına bildirmedik. Nedeni ise böyle yardımların Show amaçlı yapılmasına karşıyız. Bunu bildirmemizin sebebi ise bazı kurumlara ve şahıslara örnek teşkil etmek adına buradayız. Şunu da belirtmek istiyorum. Kimse unutmasın ki; orada bütün insanlar bizim kardeşlerimizdir. Sıcak yatağınıza girdiğinizde yardım yapılmaması gerektiğini düşünen insanlar orda üşüyen çocukları düşünsünler. Ayrıca bize yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Gençlik Kolları Başkanı, CHP’den Van’a giden kolilerin de orada gerçekten ihtiyaç sahibi depremzedelere ulaşması için sistemli bir şekilde çalıştıklarını belirtti.
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet