Skip Navigation Links

Arsuz’a 30 yeni menfez

Culha, meteoroloji yetkililerinin hava tahminleriyle ilgili verdikleri bilgileri de yakından takip ettiklerini ifade etti.

Yaşam   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, taşkın ve selden korunma önlemleri kapsamında ilçede mevcut bulunan ve yapımı devam eden menfezleri inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha önce yaşanan iki sel felaketinde aldıkları önlemlerin hasarın en aza indirgenmesinde büyük rol oynadığına dikkat çeken Culha, olası bir taşkında insanların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla ilçeye 30 adet yeni menfez yapılacağını söyledi.

Yağmur sularının denize daha rahat ulaşması için menfez ve yol geçişlerinin yanı sıra, dere ıslahı, kanal temizliği gibi çalışmalarının da sürdüğünü ifade eden Başkan Culha, meteoroloji yetkililerinin hava tahminleriyle ilgili verdikleri bilgileri de yakından takip ettiklerini ifade etti.

Arsuz’da sel baskınlarının önüne geçmek için yürütülen tedbir çalışmalarının artarak devam ettiğini söyleyen Başkan Nazım Culha, “Geçtiğimiz aylarda mevsim normallerinin üzerindeki olağanüstü yağışlar nedeniyle iki sel baskını yaşadık. Bir yandan selin izlerini silmeye çalışırken, diğer taraftan da sel baskınlarını önlemek için belediyemiz tarafından alınabilecek tedbirleri masaya yatırdık ve bu tedbirler kapsamında da çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet