Skip Navigation Links

Şehit Aileleri İsyanda!!!

Tepkisini dile getiren şehit ağabeyi Rızkullah Durmaz, 'Ben kardeşimi özledim şehitlerimi özledim. Kardeşlerimizin kemikleri sızlıyor.

Gündem   A+a-

İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde bir araya gelen gaziler ve şehit aileleri, Demokratik Açılım kapsamında dağdan inen teröristlerin kahramanlar gibi karşılanmalarına ve "Pişman değiliz" açıklamalarına isyan ettiler.

Burada tepkisini dile getiren şehit ağabeyi Rızkullah Durmaz, "Ben kardeşimi özledim şehitlerimi özledim. Kardeşlerimizin kemikleri sızlıyor. Şehitlerimizin kanlarını verdikleri topraklarda şimdi teröristler zafer kutlaması gibi kutlama yapıyorlar.
Bu cesareti nerden alıyorlar kim bunlar" ifadelerini kullandı.
Şehit babası İsmail Koca ise, "Ben çocuğumu asker ettim çocuğumun günahı neydi. Vatanını korumak için görevi başında şehit edildi. Ne istiyorlar. Teröristlere kırmızı halı döşediler. Biz artık devlet madalyası istemiyoruz. Devlete güvenmiyorum, nasıl ki dağdan inen teröristler pişman olmadıklarını söylüyorlarsa ben de bir şehit babası olarak devlete güvenmediğimi söylüyorum ve pişman değilim" dedi.

Terhisine 15 gün kala Mardin'de 1997 yılında şehit düşen Ali Gül'ün annesi ise gözyaşları içerisinde, "Benim oğlum terhisine 15 gün kala şehit oldu. Düğün hazırlığı yapıyorduk, cenazesi geldi. O gün 'vatan sağolsun' dedim bir oğlum daha olsa onu da vatana kurban veririm dedim ama ne yazık ki bozdular. Toprağımızı kirlettiler. Artık 'vatan sağolsun' kelimesini hak etmiyorlar. Hükümete sesleniyorum; Allah için Abdullah Öcalan'ı şehit ailelerine versinler kendilerini gereğini yapamıyorlarsa biz yaparız.
Göreceksiniz Abdullah Öcalan'ı besleyip büyütüp yarın bu ülkede Başbakan yapacaklar. Bunu burada söylüyorum göreceksiniz" şeklinde konuştu.
Yakın tarihte Siirt'te vatani görevi sırasında mayın patlaması sonucu bir gözünü kaybederek gazi olan Mehmet Salih Açıkbaş da, tepkilerini şöyle dile getirdi:
"Ben vatan için bir gözümü kaybettim. Açılım diyorlar, barış diyorlar. Dağdan inen PKK'lıların ellerinde Türk bayrakları ile inmeleri gerekmez miydi" diye konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet