Skip Navigation Links

Evine Helal Lokma Götüren Hiçkimse İşten Atılmayacak!!!

Türk Metal Sendikası İskenderun Bölge Temsilcisi Metin Önde, İsdemir Karayolları’nda düzenlenen mitingde emekçilere hitap etti.

Gündem   A+a-

İsdemir’de çalışan ilkokul mezunu emekçilerin işten çıkarılacağı yönünde dedikodu çıkaranları İsdemir Genel Müdür Recep Özhan’ın sözüyle yalanlayan Türk Metal Sendikası İskenderun Bölge Temsilcisi Metin Önde:

     Evine Helal Lokma Götüren Hiçkimse İşten Atılmayacak!!!

     Türk Metal Sendikası İskenderun Bölge Temsilcisi Metin Önde, İsdemir Karayolları’nda düzenlenen mitingde emekçilere hitap etti. Metin Önde’nin karayollarındaki mitinginde coşku ve katılımın yoğunluğu dikkat çekti. Mesaisi bitip de otobüslere binmeyi bekleyenlerle akşam mesaisi için İsdemir’e gelen yüzlerce işçi de otobüslerden iner inmez miting alanına koşarak Metin Önde’yi bağrına bastı.

    Metin Önde, İsdemir’de çalışan 1100 ilkokul mezunu işçinin işten çıkarılacağı iddialarını yayanlara İsdemir Genel Müdür Recep Özhan’ın sözünü hatırlattı ve “Evine helal lokma götüren hiç kimsenin tırnağına dahi dokunulmayacak” dedi.

    İsdemir Genel Müdürü Recep Özhan’dan bahsederken “Adam gibi adam” şeklinde hitap eden Metin Önde, “Sadece bize değil genel müdürlüğe de iftira atıyorlar” diyerek tepkisini sert bir şekilde ortaya koydu.

    “Benim Suyum mu Isındı?”

    Türk Metal Sendikası şube başkanlığına Kırıkkale’den birisinin atanacağı dedikodusunu esprili bir dille yalanlayan Metin Önde, “Bir dedikodu daha var. Kırıkkale'den bir şube başkanı daha getirecekler diyorlar. Benim suyum mu ısınmış. Yöneticiler de, Şube başkanları da Allahın izniyle şube başkanları da İSDEMİR'den olacak” diyerek meşhur gülümsemesiyle tepki gösterdi.

     “Hiçbir İlkokul Mezunu İşten Atılmadı!!!”

    İsdemir’de korku dağlarının yıkıldığını belirten Önde, “Allah'ın izniyle 1 Ocak günü burada en büyük mitingi yapacağız. 14 aydır yalan söylemekten usanmadılar. Bu fabrikada 1100 tane ilkokul mezunu var. Buradan ilan ediyorum evine helal lokma götürenlerin tırnağına bile dokunulmayacak. Sizin yarattığınız korku dağları yıkıldı. Burada insanlar hizmet veriyor. Çünkü benim genel müdürüm adam gibi adam. Sadece bize değil genel müdürlüğe de iftira atıyorlar. Yalan konuşuyorlar. İlkokul mezunları çıkarılacak diye. Bugüne kadar atılan hiç bir ilkokul mezunu var mı? Niye yalan konuşuyorsunuz? Utanmıyor musunuz? Raporlu kardeşlerim için atılacak diyorlar. Burada bir gönüllülük esası var. Kendisinde çalışma gücünü hissetmeyen kardeşimiz ‘ben ayrılacağım’ derse Genel Müdürlük O’na yardımcı olmak için teşvik verip gönderecek. Bu kadar... Başka bir şey yok! İcralık kardeşlerime sesleniyorum tabi ki borçlarınızı bir an önce ödeyin. ama yine genel müdürlük çağırıp ; "icranız var, çalışmak istiyor musunuz, istemiyor musunuz?" diye soruyor. ben sizi kapının önüne koyarım demiyor. Bunların yediği de, içtiği de yalan. “ dedi.

    “Fark Ödeyelim Tuzağına Düşmeyin!!!”

    Çelik İş Sendikası’nın C’den B personel statüsüne geçemeyen işçiyi aradaki farkı ödemeyi taahhüt etmek suretiyle transfer etmek istediğini iddia eden Türk Metal Sendikası Bölge Temsilcisi Metin Önde, “Allah şahit olsun; bu fabrikada evine helal lokma götüren bir tane kardeşimin tırnağına dokunulmayacak... Çelik - İş Sendikası bazı kardeşlerimi para ile transfer etmek istiyor. C' den B' ye geçemediniz. Gelin farklarını vereyim diyor. Tüm kardeşlerimi ikaz ediyorum lütfen bu tuzağa düşmeyin. Böyle bir tuzağa düşerseniz 1 Ocak'ta sizleri bu fabrikadan gönderirler. Güçlü, uyumlu bir yapı; müzakere masasında dik oturan nezaketini bozmayan yapıdır.” Şeklinde emekçiyi uyardı.

   “Verdim Deyince Verilmiyor, Kestim Deyince De Kesilmiyor!!!”

    Çelik İş Sendikası’nın İsdemir emekçilerinin çocuklarına ödediği eğitim burslarını emekli olunca kestiğine dikkat çeken Türk Metal Sendikası Bölge Temsilcisi Metin Önde, “Çelik İş Sendikası emekli olan ağabeylerimizin çocuklarının burslarını kesmiş. Bizler Türk Metal Sendikası olarak devam ediyoruz. Türk Metal Sendikası büyük bir kurum. Bizler öyle bir padişahın ağzından çıkan sözle burs vermedik. Bir kurum olarak oturduk. Evrakları topladık emek vakfına gönderdik. Onların aracılığıyla veriyoruz. Öyle verdim deyince verilmiyor, kestim deyince de kesilmiyor” diyerek tepkisin dile getirdi.

 

 


Evine Helal Lokma Götüren Hiçkimse İşten Atılmayacak!!! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet