Skip Navigation Links

'Facianın önüne geçilebilir!'

Son günlerde artan yaz yangınları konusunda halkı uyaran İskenderun Belediyesi İtfaiye müdürü Ömer Çolak,

Gündem   A+a-

“Facianın önüne geçilebilir!”
 
Son günlerde artan yaz yangınları konusunda halkı uyaran İskenderun Belediyesi İtfaiye müdürü Ömer Çolak, “Yaz yangınlarında en fazla bilinen yanlış orman yangınlarıdır. Aslında en fazla yaz yangınları araç yangınları olarak meydana gelmekte ve can kayıpları yaşanmaktadır. Bunları önlemek elimizde, araçlarımızın özellikle yaz bakımlarını yaptırarak faciaların önüne geçilebilinir” şeklinde konuştu.
Yaz yangınları hakkında vatandaşın dikkat etmesi gereken hususları haber ekibimize açıklayan İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürü Ömer Çolak “Yaz yangınları orman yangınları olarak bilinir ama en fazla araç yangınları meydana gelir. Nedeni ise araçların yaz ayına göre bakım yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Araç yangınlarının yüzde 95’i elektrik tesisatlarından kaynaklanmaktadır. Özellikle araçlarda elektrik tesisatları mutlaka yenilenmeli, akü kutup başları kontrol ettirilmeli, lastik havaları yaz ayarına göre ayarlanmalı, fren balataları kontrol ettirilmelidir. LPG’li araçlarda ise depo’nun yüzde, yüzü değil yüzde 90’nı doldurulmalı. En z yüzde 10’luk bölümü boş bırakılmalı ki gaz sıkışması olmasın, ayrıca araçlara maliyeti az diye kaçak LPG tüpü taktırılmamalı, bağlantı yerleri teknik elamanlar tarafından sık sık kontrolden geçmelidir. Büyük faciaların önüne geçebilmek için araçlarda en az 2 kğ’lık yangın söndürme tüpü bulundurulması gerekmektedir” dedi.
Yakmak çözüm değil!
İtfaiye müdürü Ömer Çolak ayrıca anız yangınlarına da dikkat çekerek “Boş ve kuru otlardan kurtulmak için yakılıyor buda kontrolden çıktığı zamanlarda büyük tehlike oluşturmakta. Bu tür konularda belediyelerden iş makinesi talep ederek çözüme gidilebilinir. İtfaiye ekibi olarak. Bizim isteğimiz vatandaşlardan boş arazilere moloz ve çöp atmamaları ayrıca kuru otların yoğun olduğu yerlere araçlarını park etmemeleridir” dedi.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet